ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΡΙΖΟΜΥΛΟ – ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ – ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ – ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗΣ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ

Κοινοποίηση:
nosokomeio-volou-asthenoforo-11-1392x650

Εισαγγελική παρέμβαση σήμερα για την μόλυνση του νερού σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο που προκάλεσε μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στον πληθυσμό. Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες επιρρίπτει ευθύνες σε υπαλλήλους, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα, ενώ αναμένονται νέα αποτελέσματα από τον ΕΟΔΥ.

Η ΔΕΥΑ αναζητά για ποιον λόγο μολύνθηκαν οι γεωτρήσεις που τροφοδοτούν τα χωριά, ενώ ο δήμαρχος κ. Νασίκας δεν έχει εμφανιστεί στην περιοχή, όπου μοιράζονται νερά στον πληθυσμό. Στο Κέντρο Υγείας δέχονται συνεχώς πολίτες με συμπτώματα και συνέντευξη Τύπου θα δώσει για το θέμα και ο περιφερειάρχης.

nera-volos

Σημειώνεται ότι το τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής, Υγειονομικού Ελέγχου και Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, μετά από ενημέρωση του ΕΟΔΥ για αυξημένη προσέλευση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στο κέντρο υγείας Βελεστίνου και στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, στις 31 Μαΐου, διενήργησε την ίδια ημέρα, δειγματοληψίες πόσιμου νερού από το δίκτυο ύδρευσης των τοπικών κοινοτήτων Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, καθώς και από την κεντρική υδατοδεξαμενή Ριζομύλου – Στεφανοβικείου. Τα δείγματα στάλθηκαν στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας στη Λάρισα απ’ όπου σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα.

Τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε Ριζόμυλο και Στεφανοβικείο έχουν ξεπεράσει τα 100, εξαιτίας πιθανότατα μολυσμένου νερού. Οκτώ παιδιά και τρεις ενήλικες παραμένουν νοσηλευόμενοι με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, ενώ κρούσμα σαλμονέλας εντοπίστηκε σε ηλικιωμένο, ο οποίος για άλλο λόγο, βρίσκεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Πριν λίγες ώρες άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο του Βόλου, από σηπτικό σοκ, μια γυναίκα 91χρονών. Η ηλικιωμένη νοσηλεύτηκε με γαστρεντερίτιδα και στα αρχεία του Νοσοκομείου Βόλου η περιοχή της διαμονής της φέρεται να είναι ο Αλμυρός. Δεν έγινε γνωστό αν η ηλικιωμένη γυναίκα διένεμε σε κάποιο συγγενικό της πρόσωπο στην επίμαχη περιοχή του Ριζομύλου ή του Στεφανοβικείου, που μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας που προήλθαν από την πόσιμη μη κατάλληλου νερού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοσοκομείου Βόλου πλην των δυο περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, περιστατικά γαστρεντερίτιδας καταγράφονται και στην περιοχή του Βόλου, που όμως δεν έχει απαντηθεί αν πρόκειται για ιογενή γαστρεντερίτιδα ή για επιμόλυνση.

Κλειστά τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και ο παιδικός σταθμός σε Ριζόμυλο και Στεφανιβίκειο

Κλειστά είναι, στο μεταξύ, σήμερα τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και ο παιδικός σταθμός σε Ριζόμυλο και Στεφανιβίκειο, λόγω του νερού και των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας που καταγράφηκαν στην περιοχή.

Ειδικότερα, με απόφαση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου και σε συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, 3/6/2024 τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία Ριζομύλου και Στεφανοβικείου καθώς και ο Παιδικός Σταθμός Ριζομύλου για προληπτικούς λόγους εν αναμονή των αποτελεσμάτων στα δείγματα νερού.

Το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου λόγω των ενδοσχολικών εξετάσεων θα λειτουργήσει κανονικά λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που προτείνει η Διεύθυνση Υγείας για την ασφάλεια και την υγιεινή της σχολικής κοινότητας.

Με νεότερη ανακοίνωση θα υπάρξει ενημέρωση για την λειτουργία των σχολικών μονάδων μέχρι τότε ισχύουν τα κάτωθι:
-να μην γίνεται κατανάλωση νερού από τους κατοίκους των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου από το δίκτυο ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση ( πόση, μαγείρεμα, και προπαρασκευή τροφής-οι υπεύθυνοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου στην παραγωγική διαδικασία τροφίμων , ποτών γλυκών, άρτου κπλ ώσπου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Επειδη τυγχανει να ειμαι Βολιωτισσα, γνωριζω τα του τοπου μου! Το προβλημα με το νερο υπαρχει στον Βολο και στις γυρω περιοχες, εδω και πολλα χρονια!

    * 2 0 1 0

    Δεν φοβίζει το αρσενικό, όσο η αδιαφορία…

    https://www.taxydromos.gr/magnesia/volos/547306/den-fovizei-to-arseniko-oso-i-adiaforia

    * 2 0 1 0

    Αρσενικό στο νερό των Κ. Λεχωνίων!

    * 2 0 1 0

    Αρσενικό στο νερό του Αερινού Βόλου!

    Συνεχίζονται τα προβλήματα με το πόσιμο νερό στον Δήμο Φερών. Μετά τις υπερβάσεις σε χρώμιο, τώρα σημειώθηκαν υπερβάσεις και σε αρσενικό.

    https://www.zougla.gr/greece/arseniko-sto-nero-tou-aerinou-volou/

    * 2 0 1 2

    ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ-ΣΙΓΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΓΜΕ, ΠΟΥ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ!

    Στις 12 Ιανουαρίου 2012 στο karlanews παρουσιάζεται κείμενο που αναφέρει ότι “Τo τελικό πόρισμα του ΙΓΜΕ για την ποιότητα των υπόγειων υδάτων στην περιοχή Αρμενίου – Κιλελέρ – Στεφανοβικείου παρουσιάσθηκε στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής. Σύμφωνα με το ΙΓΜΕ α) οι συγκεντρώσεις χρωμίου, εξασθενούς χρωμίου και αρσενικού ξεπερνούν τις θεσμοθετημένες τιμές β) τα κύρια αίτια για τις αυξημένες συγκεντρώσεις είναι φυσικά (χρωμίτες και αρσενοπυρίτες που συναντώνται στο υπέδαφος) αν και διαπιστώνονται και ανθρωπογενή αίτια γ) ο ρηχός υδροφόρος ορίζοντας δεν επικοινωνεί με το βαθύ υδροφόρο, γεγονός που προφυλάσσει σε σημαντικό βαθμό τα υπόγεια νερά από επιφανειακές πηγές ρύπανσης δ)καταγράφονται σημειακές πηγές ρύπανσης που προκύπτουν από αγροτικές δράσεις (έκπλυση ψεκαστικών μηχανημάτων) ε) επείγει η ανόρυξη νέων υδρευτικών γεωτρήσεων ώστε να παρασχεθεί στους κατοίκους των περιοχών καθαρό νερό στ) είναι αναγκαία η πραγματοποίηση τακτικών ελέγχων ώστε να διαπιστώνεται η ποιότητα των υπόγειων υδάτων που διατίθενται τόσο για την ύδρευση όσο και για την άρδευση.

    * 2 0 1 3

    Βόλος Αρσενικό στο νερό της Αγριάς!

    * 2 0 2 1

    Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου για το αρσενικό στο νερό της Αγριάς!

    Στην ανίχνευση αντιμονίου και αρσενικού στο νερό της Αγριάς, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η «Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου

    https://www.thenewspaper.gr/2021/03/10/i-epitropi-agona-politon-voloy-gia-to-a/

    * 2 0 2 3

    Νέα ενημέρωση του υπ. Υγείας για την καταλληλότητα του νερού στη Θεσσαλία – Παραμένει χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος

    Σε νεότερη ενημέρωση για την ασφάλεια και καταλληλότητα του νερού στη Θεσσαλία, μετά τις πρόσφατες κακοκαιρίες Daniel και Elias που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές προχώρησε σήμερα το πρωί το υπουργείο Υγείας.

    https://www.enanews.gr/nea-enimerosi-tou-yp-ygeias-gia-tin-katallilotita-tou-nerou-sti-thessalia-paramenei-choris-posimo-nero-o-volos/

    Υ.γ. Επι τουλαχιστον 14 χρονια, ητοι απο το 2010 συμφωνα με τα αρθρα,
    γνωριζουν για την υπαρξη αρσενικου στο νερο! Εγινε κατι; Αμεεε! Μια τρυπα στο νερο! Εγκληματιες!

  2. Έλα Χριστέ και Παναγιά.

    Ο κόσμος πιστεύει ότι τη νοιάζει την ελληνική δικαιοσύνη αν πεθάνουν μερικοί άνθρωποι στην Θεσσαλία….
    Πόσο αδαής είμαστε πια, πόσο???

  3. Όταν συντομα πάρουν το οκ και δηλητηριασουν το δίκτυο ύδρευσης οι λαθρο, θα πέφτετε σαν τα κοτόπουλα…. τότε να σας δω. Όποιος “τυχερός” επιβιώσει, θα τον περιμένουν μαχαιροβγαλτες Πακιστανοί και Αφγανοι έξω απ την πορτα του.

    1. ναι βλακα , μεχρι να γινει αυτο , παρε τα χαπια σου και υπνο

Comments are closed.