Εισαγγελία Φιλαδέλφειας: Παράνομη η λοταρία του Έλον Μασκ – Απαιτείται άμεση διακοπή!

Κοινοποίηση:
2024-06-11T210046Z_1335884131_RC2FK1A1S7OG_RTRMADP_5_OPENAI-MUSK

Η εισαγγελία της Φιλαδέλφειας, η οποία είναι η μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ζητήσει από τις δικαστικές αρχές να αναστείλουν τη λοταρία που διοργανώνει ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ. Αυτή η λοταρία προσφέρει καθημερινά ένα εκατομμύριο δολάρια σε εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την επιρροή της στις προεδρικές εκλογές.

 

Ο Έλον Μασκ, γνωστός για την υποστήριξή του στον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, ξεκίνησε αυτή τη λοταρία στις 19 Οκτωβρίου. Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει την απονομή χρημάτων σε τυχαίους ψηφοφόρους στην Πενσιλβάνια, με τον πρώτο νικητή να λαμβάνει μια επιταγή ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις και ανησυχίες σχετικά με την ηθική και νομική διάσταση της χρηματοδότησης των εκλογών μέσω τέτοιων μέτρων. Οι δικαστικές αρχές καλούνται τώρα να εξετάσουν το αίτημα της εισαγγελίας και να αποφασίσουν αν θα σταματήσουν τη λοταρία ή όχι.

Νωρίτερα σήμερα, ο απερχόμενος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα στο Ντέλαγουερ, χαρακτήρισε «απολύτως ανάρμοστη» αυτήν την πρωτοβουλία.

Ο εισαγγελέας της περιφέρειας της Φιλαδέλφειας Λάρι Κράσνερ ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στα δικαστήρια για να σταματήσει αυτή η πρακτική. Υπενθύμισε ότι είναι στις αρμοδιότητές του «να προστατεύει τον πληθυσμό από τη δημόσια όχληση και τις ανισοβαρείς εμπορικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων και των παράνομων λοταριών». Είναι επίσης ευθύνη του «να προστατεύει τον πληθυσμό από τις παρεμβάσεις στην ακεραιότητα των εκλογών».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ενημερώσει την περασμένη εβδομάδα τους συνεργάτες του Μασκ ότι είναι παράνομο να δίνουν χρηματική αποζημίωση σε πολίτες για να ψηφίσουν ή για να εγγραφούν σε εκλογικούς καταλόγους. Το υπουργείο δεν έκανε λόγο για προσφυγή σε δικαστήρια, αλλά διευκρίνισε ότι σε περίπτωση παράβασης του νόμου προβλέπονται ποινές από πρόστιμα μέχρι και φυλάκιση.

Για να συμμετάσχει κανείς στην κλήρωση πρέπει να είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος σε μία από τις επτά αμφίρροπες Πολιτείες και να υπογράψει μια δήλωση υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην οπλοκατοχή.

 

ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response