Εισαγγελική παρέμβαση: Αντιμετώπιση λεηλασιών σε σιδηροδρομικούς σταθμούς μετά την Θήβα

Κοινοποίηση:
dikaiosini-1-1

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, υπό την καθοδήγηση του προϊσταμένου Αντώνη Ελευθεριάνο, έχει ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τις πρόσφατες καταγγελίες που αφορούν λεηλασίες στις σιδηροδρομικές ράγες του σταθμού της Θήβας. Οι αναφορές αυτές περιλαμβάνουν σοβαρές κατηγορίες για διακεκριμένη κλοπή και επικίνδυνες παρεμβάσεις στη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί, άγνωστοι δράστες έχουν καταγραφεί από drone τη στιγμή που πραγματοποιούν λεηλασίες στις ράγες του σιδηροδρομικού σταθμού της Θήβας. Οι δράστες φέρονται να σπάνε τσιμεντένια περιβλήματα προκειμένου να αποσπάσουν καλώδια ηλεκτρονικής σηματοδότησης, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Η κατάσταση αυτή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς οι ενέργειες αυτές όχι μόνο παραβιάζουν τον νόμο αλλά και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια. Η εισαγγελική παρέμβαση αποσκοπεί στην πλήρη διερεύνηση των περιστατικών αυτών και στην επιβολή ποινικών ευθυνών στους υπεύθυνους. Οι κατηγορίες της διακεκριμένης κλοπής και των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία είναι σοβαρές και μπορεί να οδηγήσουν σε αυστηρές ποινές.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response