Εισαγγελική παρέμβαση λόγω υποψιών δηλητηρίασης σε εστιατόριο

Κοινοποίηση:
estiatorio

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει δράση σχετικά με μια σοβαρή υπόθεση που αφορά συμπτώματα δηλητηρίασης πελατών ενός εστιατορίου. Η έρευνα αυτή προήλθε από αναφορές που δημοσιεύθηκαν σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, οι οποίες σχετίζονται με ένα δείπνο που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 88ης ΔΕΘ.

 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Δημήτρης Σμυρνής, έχει δώσει εντολή στην εισαγγελέα πρωτοδικών να ξεκινήσει μια προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Τα αδικήματα που εξετάζονται περιλαμβάνουν «σωματική βλάβη από υπόχρεο, από αμέλεια, κατά συρροή» και «δηλητηρίαση τροφίμων».

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, θα διεξαχθεί και τεχνικός έλεγχος στα τρόφιμα που ενδέχεται να έχουν κατασχεθεί. Αυτή η διαδικασία είναι κρίσιμη για την κατανόηση των αιτίων της δηλητηρίασης και την αποδοχή ή απόρριψη των ευθυνών.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν άτομα που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο δείπνο, ενώ θα ζητηθεί να κατατεθούν και ιατρικές βεβαιώσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response