Εκκένωση γύρω από το αρχηγείο της Χεζμπολάχ ζητά το Ισραήλ – Νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις

Κοινοποίηση:
israel-tanks-1642024-208-768x432

Σήμερα το βράδυ, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση ζητώντας την άμεση εκκένωση συγκεκριμένων κτιρίων στα νότια προάστια της Βηρυτού. Αυτή η περιοχή βρίσκεται κοντά στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ, που είχε δεχθεί πλήγματα νωρίτερα.

 

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Αβισάι Αντράε, δημοσίευσε την ανακοίνωση μέσω της πλατφόρμας Χ, προειδοποιώντας για πιθανές νέες επιθέσεις στην περιοχή. Η κατάσταση είναι τεταμένη και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται με στόχο τη Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με προηγούμενη δήλωση του ισραηλινού στρατού, οι δυνάμεις τους συνεχίζουν να πλήττουν στρατηγικούς στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο και κεντρικό Λίβανο. Οι επιθέσεις περιλαμβάνουν εκτοξευτές ρουκετών και χώρους αποθήκευσης όπλων, με κάποιες επιθέσεις να πραγματοποιούνται σε απόσταση έως και 130 χιλιομέτρων από τα ισραηλινά σύνορα.

 

Η Χεζμπολάχ, στην πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε μετά το πλήγμα στο αρχηγείο της στη Βηρυτό, ανέφερε ότι πέληξε με πυραύλους την πόλη Σάφεντ, στο βόρειο Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε «ομοβροντία ρουκετών» στη Σάφεντ «προς υπεράσπιση του Λιβάνου και του λαού του και ως απάντηση στις επιθέσεις του Ισραήλ» ανέφερε.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι μια ρουκέτα της Χεζμπολάχ έπληξε ένα σπίτι στη Σάφεντ.

Στις 11.30 το βράδυ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι λέει ότι ο στρατός εξακολουθεί να εξετάζει τα αποτελέσματα του χτυπήματός του στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό. «Θα ενημερώσουμε μόλις μάθουμε. Το χτύπημά μας ήταν πολύ ακριβές», τόνισε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τις επόμενες ώρες «θα επιτεθούμε στις υποδομές της Χεζμπολάχ σε τρία κτίρια στη Νταχιά. Θα χτυπήσουμε στρατηγικά κτίρια της Χεζμπολάχ». Επίσης, πρόσθεσε ότι «δεν θα αφήσουμε εχθρικά αεροσκάφη με όπλα να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Βηρυτού», υπονοώντας ότι θα βομβαρδίσουν το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας σε περίπτωση που φτάσει έκτακτη βοήθεια από το Ιράν.

«Τα αεροπλάνα της Πολεμικής μας Αεροπορίας περιπολούν τώρα στην περιοχή του αεροδρομίου της Βηρυτού. Μέχρι τώρα το Κράτος του Λιβάνου έχει ενεργήσει υπεύθυνα και δεν έχει επιτρέψει τη μεταφορά όπλων μέσω του πολιτικού αεροδρομίου», τόνισε.

Λίγη ώρα μετά τις προειδοποιήσεις των IDF, ισραηλινά αεροσκάφη βομβάριδσαν τρία κτίρια στη Βηρυτό όπου η Χεζμπολάχ αποθηκεύει αντιπλοϊκούς πυραύλους. Οι περιοχές που χτυπά ο ισραηλινός στραός είναι πυκνοκατοικημένες περιοχές αμάχων, αφού όπως υποστηρίζει το Ισραήλ, η Χεζμπολάχ έχει χτίσει τις υποδομές της στα υπόγεια αυτών των περιοχών, για να χρησιμοποιεί τους αμάχους ως «ανθρώπινες ασπίδες».

 

Tmes of Israel, Reuters

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response