Εκλογές ΗΠΑ: Ώρα για το ντιμπέιτ των υποψήφιων Αντιπροέδρων, Τιμ Γουόλς vs. Τζέι Ντι Βανς

Κοινοποίηση:

Ο Τιμ Γουόλς και ο Τζέι Ντι Βανς θα συναντηθούν, την Τρίτη (1/10, ξημερώματα Τετάρτης 2/10 ώρα Ελλάδας), για το πρώτο και ενδεχομένως μοναδικό ντιμπέιτ των υποψήφιων Αντιπροέδρων ενόψει των εκλογών στις ΗΠΑ που θα γίνουν στις 5 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το ντιμπέιτ στη Νέα Υόρκη που διοργανώνεται από το CBS News θα δώσει στον Τζέι Ντι Βανς, έναν Ρεπουμπλικανό νεοεκλεγμένο γερουσιαστή από το Οχάιο, και στον Τιμ Γουόλς, έναν Δημοκρατικό κυβερνήτη της Μινεσότα με δύο θητείες, την ευκαιρία να συστηθούν, να υποστηρίξουν τα επιχειρήματά τους και να επιτεθούν εναντίον του αντίπαλου ψηφοδελτίου.

Η αναμέτρηση αυτή, σύμφωνα με το AP, θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο. Οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει μία αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση ανάμεσα στην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφια Πρόεδρο των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις, και στον τέως ένοικο του Λευκού Οίκου και υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την Προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ.

Το ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο υποψήφιους Αντιπροέδρους μπορεί να είναι και το τελευταίο ντιμπέιτ της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, με τις ομάδες της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ να μην μπορούν να συμφωνήσουν για την πραγματοποίηση δεύτερου ντιμπέιτ μεταξύ τους.

Οι δημοσκοπήσεις για τους υποψήφιους Αντιπροέδρους

Πάντως, οι κατά καιρούς συγκρουσιακές συνεντεύξεις του Τζέι Ντι Βανς στις ειδήσεις και οι εμφανίσεις του στην προεκλογική εκστρατεία υπογράμμισαν γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ τον επέλεξε για το ψηφοδέλτιο των Ρεπουμπλικάνων, παρά τις προηγούμενες καυστικές επικρίσεις του για τον τέως Αμερικανό Πρόεδρο, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που είχε πει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «θα είναι ο Χίτλερ της Αμερικής».

Από την άλλη, ο Τιμ Γουόλς «έκλεψε» τις εντυπώσεις κατά την προεκλογική εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις όταν χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους ως «απλά περίεργους», δημιουργώντας μια γραμμή επίθεσης για τους Δημοκρατικούς που επιδιώκουν να υποστηρίξουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι αποσυνδεδεμένοι από τον αμερικανικό λαό.

Μια νέα δημοσκόπηση του AP-NORC διαπίστωσε ότι ο Τιμ Γουόλς είναι πιο αρεστός από τον Τζέι Ντι Βανς. Ύστερα από το ντιμπέιτ ανάμεσα στην Κάμαλα Χάρις και στον Ντόναλντ Τραμπ, στο οποίο οι Ρεπουμπλικάνοι διαμαρτυρήθηκαν για τον έλεγχο στοιχείων που παρέθεσε ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος από τους συντονιστές του ABC News, αυτό των υποψήφιων Αντιπροέδρων δεν θα περιλαμβάνει διορθώσεις από τους οικοδεσπότες. Το CBS News δήλωσε ότι το βάρος για την επισήμανση λανθασμένων δηλώσεων θα βαρύνει τους υποψηφίους, με τους συντονιστές να «διευκολύνουν αυτές τις ευκαιρίες».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response