Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / Πάνω από 110.000 έχουν ήδη ψηφίσει – Δόθηκε παράταση μέχρι τις 21:00

Κοινοποίηση:
ekloges-syriza_3

Ξεπερνάνε τα 110.000 τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχουν ψηφίσει μέχρι τις 18:00 – Δόθηκε παράταση μίας ώρας λόγω της αυξημένης προσέλευσης

Πολύ μεγάλη είναι η συμμετοχή στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και  δόθηκε παράταση μίας ώρας λόγω της μεγάλης συμμετοχής. Σημειώνεται, ότι κάτι τέτοιο είχε ζητήσει νωρίτερα ο Νίκος Παππάς.

Ουρές σε εκλογικά κέντρα για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Η συμμετοχή των μελών του κόμματος στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου είναι πολύ μεγάλη καθώς μέχρι τις 18:00 είχαν ψηφίσει πάνω από 110.000 μέλη του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ζουν στο εξωτερικό θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ηλεκτρονικά.

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
Εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Καλλιθέα λόγω της μεγάλης συμμετοχής και της αναμονής, άνοιξε και 4ο εκλογικό κέντρο.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε φωτογραφίες από τη μέχρι τώρα εκλογική διαδικασία

ΣΥΡΙΖΑ εκλογές

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Πώς ψηφίζεις

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του κόμματος από την ηλικία των 15 ετών και άνω. Δικαίωμα εγγραφής και κατ’ επέκταση συμμετοχής στη διαδικασία έχουν όσοι γραφτούν μέχρι και σήμερα. Εφόσον κάποιος πολίτης επιθυμεί να ψηφίσει στις εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μπορεί να γραφτεί επιτόπου στα εκλογικά τμήματα. Τα μέλη, παλιά και νέα, μπορούν να ψηφίσουν οπουδήποτε επιθυμούν, σε οποιοδήποτε από τα 570 εκλογικά τμήματα ανά την Ελλάδα. Οι πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες πρέπει να φέρουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Αναφορικά με τους μετανάστες και όσους νέους είναι κάτω των 17 ετών, οφείλουν να επιδείξουν ακόμη νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Στο εξωτερικό η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά τις ίδιες ώρες. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έχουν γραφτεί στον iSYRIZA μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 2 μ.μ. ώρα Ελλάδας. Όπως και τα μέλη εντός Ελλάδας, οι συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία από το εξωτερικό θα μπορούν να ψηφίσουν με ταυτότητα ή διαβατήριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η ταλαιπωρια ηταν αφανταστη,σε επιπεδο που,ή ηταν τελειως ανοες οι διοργανωτες,ή το κανανε επιτηδες ξεροντας οτι τα απλα μελη δεν πολυγουσταρουν τις κλικες-αρωγους του Μητσοτακη.Αν ηταν ολα υποφερτα,πιστευω ενα διακοσαρι χιλιαδες θα το επιαναν.

Comments are closed.