Εκτοξεύθηκαν οι τιμές στα καρπούζια και στα πεπόνια – Αυξήσεις έως 390% από το χωράφι στο ράφι

Κοινοποίηση:
59d06a58-karpouzia-(e)

Οι τιμές στα καρπούζια και στα πεπόνια έχουν γίνει απλησίαστες για τους καταναλωτές, με πολλούς εξ αυτών να παραπονιούνται εντόνως και να ισχυρίζονται πως το κιλό έχει φτάσει στο 1 ευρώ.

Το κύμα ακρίβειας δεν άφησε ανεπηρέαστα τα καρπούζια και τα πεπόνια, τα οποία αποτελούν την πρώτη επιλογή στα φρούτα για τους καταναλωτές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Παλιότερα αγοράζαμε ολόκληρο το καρπούζι. Φέτος παίρνουμε το μισό, διότι η τιμή του δεν “αντέχεται”», δήλωσε γυναίκα στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Σύμφωνα με παραγωγούς από την Αχαΐα, το καρπούζι φεύγει από το χωράφι στην τιμή των 0,20 έως 0,25 ευρώ. Φτάνει στην κεντρική αγορά της Αθήνας στα 0,55 ευρώ και πωλείται στη λαϊκή αγορά στην τιμή των 0,80 ευρώ, στα σούπερ μάρκετ έως 0,70 ευρώ και στο μανάβικο έως 0,98 ευρώ. Πράγμα που σημαίνει ότι η αύξηση από το χωράφι είναι έως 390% ανά κιλό.

Ακόμη μεγαλύτερη απόκλιση τιμής από το χωράφι έως το ράφι παρουσιάζεται στα πεπόνια. Ειδικότερα, τα πεπόνια φεύγουν από το χωράφι στα 0,50 – 0,55 ευρώ/κιλό, φτάνουν στην κεντρική αγορά της Αθήνας στο 1,20 ευρώ ενώ στη λαϊκή αγορά πωλείται έως 1,68 ευρώ, στο σούπερ μάρκετ έως 2,30 ευρώ και στο μανάβικο έως 2,69 ευρώ. Πράγμα που σημαίνει ότι η αύξηση από το χωράφι στο ράφι φτάνει έως το 438%.

Έως 33,3% αγοράζουν φέτος οι καταναλωτές πιο ακριβά το καρπούζι (ανά κιλό).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΕΣ
    αλλα ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΝΑΣ.
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΣ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ.
    ΚΑΤΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ Η ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ

    1. Το θέμα είναι να τα φυτεύουν και να μπορεί ο κόσμος να τα αγοράσει, αν είναι να μην μπορεί λόγο των τιμών καλύτερα να μην ξαναφυτέψουν τότε.

  2. Σωστος ο πλατ πολυ τους καλομαθαμε τους αγροτες και εμπορους καιρος να τους δωσετε ενα μαθημα τους κλεφτες μην αγοραζετε καρπουζια και πεπονια αστε τους να τα φουνταρουν στην χωματερη

  3. σουπερμαρκετ σημερα καρπουζι 0,65 / κιλό, λαϊκή 0,90
    την προηγούμενη βδομάδα λαϊκη 0,99
    και όλα πανάκριβα όχι μόνο καρπούζια / πεπόνια
    οι παραγωγοί θα έπρεπε μέσω εφαρμογής να πουλάνε απευθείας στον κόσμο

  4. Ωραία τα λες Πλατ αλλά απευθύνεσαι σε πολίτες που ψηφίζουν 97% κόμματα δημοκρατικού τάξου, οπότε το σαλιο και το χρόνο σου σπαταλάς αδικα.

  5. Τα καρπούζια και τα πεπόνια δεν αντέχουν πολύ.Εαν δεν αγοράζει κανένας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα πωλούνται σχεδόν τζάμπα.Οι καταναλωτές πρέπει να καταλάβουν ότι αυτοί είναι που μπορούν να εκβιάζουν τους πωλητές και όχι το αντίθετο

Leave a Response