Εκτός από τις προδοσίες Κούλη, κάνουν μπίζνες στην Θεσσαλονίκη με τον Ερντογάν και οι κολλητοί του οι βιομήχανοι – Ο ρόλος του σουπερμακετά Μασούτη…

Κοινοποίηση:
ΜΑΣΟΥΤΗΣ

Δεν είναι μόνο οι αλλεπάλληλες προδοσίες επί των εθνικών θεμάτων που διαπράττει η κυβέρνηση του Κούλη Μητσοτάκη. Ταυτόχρονα με το ξεπούλημα της πατρίδας μας ακόμη και κυριολεκτικά επί της εδαφικής της ακεραιότητας δηλαδή, το άθλιο καθεστώς που μας κυβερνά κάνει και μπίζνες με τους εχθρούς της Ελλάδας!

Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει βέβαια μεγάλη παράδοση σε αυτά. Εκτός από τις μειοδοσίες  που είχαν ξεκινήσει από την εποχή του πατέρα Μητσοτάκη συνεχίστηκαν με την Ντόρα Μπακογιάννη και πάνε να ολοκληρωθούν τώρα με τον Κούλη, υπάρχει και το πακετο με τις βρωμικες δουλειές που κάνουν με τους Τούρκους, σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη και με τον Τούρκο μεγιστάνα και άνθρωπο του Ερντογάν, τον Κοτς, ο Κούλης έχει κάνει ντιλαρίσματα και μάλιστα είναι από τους πρώτους που του ενέκρινε περίπου 200 εκατ. Ευρώ για να τα πάρει μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και να κάνει «επενδύσεις» στην …Ελλάδα.

Το καθεστώς Μητσοτάκη μεταλαμπαδεύει αυτές τις αισχρές και αντεθνικές τακτικές τώρα  και σε άλλα επίπεδα. Ενόψει μάλιστα της συνάντησης που θα έχει με την τουρκική πλευρά η ελληνική κυβέρνηση στις 7 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, στήνουν ύποπτες και απαράδεκτες μπίζνες με το καθεστώς Ερντογάν!

Κανονικά μάλιστα αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη θα ήταν να έχει ακυρωθεί κιόλας αυτό το «συμβούλιο κορυφής» Μητσοτάκη – Ερντογάν από τη στιγμή, πολύ περισσότερο, ο Σουλτάνος –πέρα από την ανοικτή υποστήριξη της τουρκόφιλης Χαμάς- έχει επανέλθει στις προκλήσεις κατά της χώρας μας ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες απειλούσε ανοικτά και χυδαία για νέα «εισβολή» της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας, ονομαστικά ακόμη και για την Θεσσαλονίκη!

Ετσι λοιπόν μέσα σε αυτό προδοτικό πλαίσιο, αναλαμβανει …δραση και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για να κάνει μπίνες με Τούρκους επιχειρηματίες, δίνοντας τους «πιστοποιητικό απαλλαγής» για τα εγκλήματα που διαπράττει ο Ερντογάν. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πρόεδρος του ΕΒΕΘ είναι ο Γιάννης Μασούτης της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ο οποίος ανήκει στον κύκλο και τους κολλητούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μάλιστα στους ευνοούμενους της. Δεν ξεχνάμε την αβαντα που του έκανε και ο Αδωνις Γεωργιάδης με το …καλάθι του νοικοκυριού και τα στημένα ρεπορτάζ με φόντο τα «Μασούτης». Όπως επίσης πριν από λίγο καιρό είχε υπάρξει έντονο φλερτ για να μπουν στα σούπερ μάρκετ του Μασούτη κεφάλαια από το γνωστό fund CVC στο οποίο ως γνωστόν ανώτερο στέλεχος στο Λονδίνο είναι η κόρη του Κούλη, η Σοφία Μητσοτάκη. Διαψεύστηκε μεν στη συνέχεια το περί εξαγοράς, αλλά εκτός από τον καπνό υπήρχε και φωτιά στην υπόθεση. Σίγουρα πάντα υπάρχει παιχνίδι με το μητσοτακέικο…
Για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις δυο  εβδομάδες το ΕΒΕΘ κανονίζει “δουλίτσες” με Τούρκους επιχειρηματίες, αντί να τους στείλουν –αν είχαν λίγο πατριωτισμό- στο «διάβολο». Η πρώτη συνάντηση έγινε τον Οκτώβριο και η δεύτερη έρχεται σε μία εβδομάδα από σήμερα, όπωςενημερώνει με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του  το Επιμελητήριο που παράλληλα ενημέρωσε και προσωπικά με email όλα τα μέλη του. Εκτός αυτού,  βάζουν και κατάσταση των ονομάτων που πρόκειται να επισκεφθούν για τις συναντήσεις.  Μεταξύ αυτών και εταιρεία Αμυντικής βιομηχανίας, εκπαίδευσης αλλά και Κατασκευαστικές. Ο  συγκεκριμένος  σύνδεσμος βιομηχανιών απασχολεί όπως αναφέρει πάνω από 500.000 εργαζόμενους και συνεισφέρει στην αξία των τουρκικών εξαγωγών με $ 28,6 εκ.  δολάρια. Δηλαδή μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι για να κάνουν μόνο 30εκατ. δολάρια εξαγωγές; Γιατί τόση πρεμούρα λοιπόν μέσα σε λίγες μέρες για  να γίνουν τόσο συχνές συναντήσεις σε μια τόσο τεταμένη περίοδο για τις διεθνείς αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ειδικότερα; Γιατί υπάρχουν οι μπίζνες, υπάρχουν και οι μίζες… Υπάρχουν μάλιστα και πληροφορίες ότι έχουν βάλει στο μάτι οι τουρκαλάδες και τουριστικά ακίνητα της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως ξενοδοχειακές μονάδες 4 και 5 αστέρων, με ό,τι αυτό σημαίνει και για τον αφελληνισμό του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας!

 

Γράφει η σχετική ανακοίνωση: «Σε συνέχεια της επιτυχημένης διοργάνωσης στο ΕΒΕΘ Β2Β συναντήσεων ελληνικών και τουρκικών επιχειρήσεων τον Οκτώβριο, υποδεχόμαστε νέα επιχειρηματική αποστολή από τη γείτονα χώρα.

Συγκεκριμένα, 15 περίπου επιχειρηματίες-μέλη του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Τουρκίας (TUGIAD), με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, θα επισκεφθούν το Επιμελητήριό μας, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 13:00, για την πραγματοποίηση κατ΄ ιδίαν επιχειρηματικών συναντήσεων (Β2Β) με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων.

Οι επιχειρηματίες που θα επισκεφθούν το ΕΒΕΘ δραστηριοποιούνται σε ευρύ φάσμα κλάδων του εμπορίου, της βιομηχανίας και των υπηρεσιών, όπως ο τουρισμός, η εκπαίδευση, η ενέργεια και οι κατασκευές.

Επισυνάπτεται αναλυτικός κατάλογος με τις συμμετέχουσες στην αποστολή τουρκικές επιχειρήσεις, τον τομέα τους και το είδος της συνεργασίας που επιθυμούν.

Ο Σύνδεσμος TUGIAD με έδρα στην Κωνσταντινούπολη λειτουργεί από το 1986 και αριθμεί περίπου 1.000 επιχειρήσεις-μέλη που απασχολούν συνολικά πάνω από 500.000 εργαζόμενους και συνεισφέρουν στην αξία των τουρκικών εξαγωγών με $ 28,6 εκ.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος ορ), στην αγγλική γλώσσα. Οι ενδιαφερόμενοι, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την on line δήλωση συμμετοχής στην αγγλική γλώσσα, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2023, για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των συναντήσεων.

Για τυχόν συμπληρωματική πληροφόρηση, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και Εκδόσεων του ΕΒΕΘ, στο τηλ. 2310-370132»

 

Η προηγούμενη «επιχειρηματική Αποστολή» αποτελούμενη από 31 επιχειρηματίες με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Cerkezkoy Τουρκίας στο Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης έγινε , την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου «για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και την πραγματοποίηση κατ΄ ιδίαν επιχειρηματικών συναντήσεων (Β2Β) με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων».      Το Cerkezkoy βρίσκεται 110 χλμ. δυτικά της Κωνσταντινούπολης και θεωρείται βιομηχανική ζώνη. Tο ΕΒΕ του Cerkezkoy απαριθμεί περίπου 6.000 μέλη, τα περισσότερα των οποίων δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα του εμπορίου και της βιομηχανίας και ιδίως στους κλάδους των πλαστικών, ελαστικών, βιομηχανικού εξοπλισμού, καλλυντικών, χημικών, δόμησης, κλωστοϋφαντουργίας, μεταλλουργίας, αυτοκινητοβιομηχανίας και ενέργειας.

 

Και για να ξέρουμε ποιοι έχουν την ευθύνης για αυτό το απαράδεκτο ζήτημα, εκτος από τον Γ. Μασούτη στο ΔΣ του ΕΒΕΘ μετέχουν και οι Χαρίλαος Αλεξόπουλος Γιάννης βεργινης Μανώλης Βλαχογιάννης Γρηγόρης Δίγκας Γιάννης Θεοδωράκης Δημήτρης Ιωάννου Γεώργιος καλά Ανδρέας Χρήστος καλιακάτσος Λάζαρος καναβούρας Νικόλαος Καραγιώργος Μιχάλης κιουτσουκαλης Στυλιανή Κοσκινά Βασιλική Κουιμτζη κωνσταντινα κυργιδου Φωτεινή Λυγούδη Παναγιώτης Μαμαλικιδης Παναγιώτης Μενεξόπουλος Ιωάννης Μπέλας Μενέλαος μπουφίδης Ιωάννης μωραϊτίδης Κωνσταντίνος μωραϊτίδης Γεσθημανή Νεδελτσιδου Παναγιώτης νεραντζάκης ΖΩΗ παλατιανα Δημήτριος παπαμαυρουδης Αλεξάνδρα Παράσχου τηλεμαχος Πέντζος Κυριάκος Ποζρικιδης Μιχάλης ραχμάνης Χρήστος Σαραντόπουλος Θέμης σαρασίδης Νικόλαος τσάκας Αικατερίνη Τζώρτζη Θεόδωρος Τριανταφυλλίδης Μαρία Τσακίρη Νικόλαος φέσσας Διονυσία χαΐτογλου Γιάννης Χαραλαμπίδης Μαρία Χαραλαμπίδη και Νικόλαος Θεόδωρος χιονίδης. Και στην Διοικητική Επιτροπή οι Βλαχογιάννης Εμμανουήλ, Σαραντόπουλος ΧρήστοςΜενεξόπουλος Δημ. ΠαναγιώτηςΚοσκινά Στυλιανή Μπουφίδης Μενέλαος Μωραϊτίδης Κωνσταντίνος και Φωτιάδου Χρυσούλα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Οι μαυραγοριτες του Ελλαδισταν παντα με τους Τουρκους και τους γερμαναραδες καναν συμφωνιες ποσο δεν μαλλον τωρα που τις παντριες της κανει η τουρκοεβραιογερμανοτραφης φαμηλια του διαβολου η οικογενεια Μητσοτακη με πανω απο εναμιση αιωνα προδοσιας στα επιχειρηματικα και πολιτικα γιγνεσται της χωρας οπππου τουρκοι γερμανοι και εβραιοι αυτους θα βρεις απο κατω

  2. ΕΧΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΠ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ ΜΠΑΚΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΜΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΜΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΥΟ ΠΡΙΒΕ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΜΠΑΤΣΟΥΣ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΜΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΧΡΗΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΜΠΗ ΤΟΥ

Comments are closed.