Ελέγχθηκε η φωτιά στην Κίσσαμο: Πυροσβεστική Υπηρεσία σε Άμεση Δράση

Κοινοποίηση:
pyrosvestiki-ypiresia

Αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11:55 το πρωί ανάμεσα στα χωριά Σιρικάρι και Μόδια τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο. Η γρήγορη αντίδραση των αρχών και η συντονισμένη προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέβαλαν στην αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης της φωτιάς.

 

 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν συνολικά 9 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες, οι οποίοι εργάστηκαν ακούραστα για να περιορίσουν την κατάσταση. Επιπλέον, δύο πεζοπόρα τμήματα από τα Χανιά, αποτελούμενα από 5 άτομα, καθώς και 6 μέλη της ΕΜΟΔΕ (Ελληνική Μονάδα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών), συνέβαλαν σημαντικά στην προσπάθεια.

Η κατάσταση ενισχύθηκε περαιτέρω με τη συμμετοχή τριών ελικοπτέρων, τα οποία προσέφεραν αεροπορική υποστήριξη για την κατάσβεση της φωτιάς. Αυτή η συνδυασμένη προσέγγιση ήταν καθοριστική για την επιτυχία της επιχείρησης.

Η φωτιά κατέστρεψε συνολικά 40 στρέμματα γης, εκ των οποίων 10 στρέμματα δασικής έκτασης και 30 στρέμματα χορτολιβαδικής. Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι σημαντικές, αλλά η γρήγορη αντίδραση βοήθησε να περιοριστούν οι ζημιές.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response