Ελεύθερος ο Φρέντη Μπελέρης μετά απο 16 μήνες στη φυλακή

Κοινοποίηση:
6273093

Αποφυλακίζεται ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρης, με περιοριστικό όρο να διατηρεί τηλεφωνική επαφή με το αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα αποφυλάκισής του θα εξεταζόταν σήμερα Δευτέρα (2/9) από τις αλβανικές Αρχές. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα από τον περασμένο Ιούλιο όπως δικαιούται σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία εφόσον έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του.

Σε δήλωσή του ο κ. Μπελέρης ανέφερε: «Μετά από 16 μήνες συνεχόμενης κράτησης, είμαι πλέον ελεύθερος και υπερήφανος, αλλά σίγουρα όχι χαρούμενος. Γιατί το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία στην Αλβανία δεν αποκαταστάθηκαν, οι θεσμοί δεν λειτούργησαν, η Δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε με τον τρόπο που έπρεπε.

Η σημερινή απόφαση αποτελεί μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό της δικαίωσης που περιμένει μπροστά μας. Ο αγώνας μου τώρα αρχίζει.

Είναι αυτονόητο ότι θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για όσα με πραξικοπηματικό τρόπο μου αρνήθηκε το αλβανικό καθεστώς.

Αλλά και πλέον, ασκώντας τα καθήκοντα του Έλληνα Ευρωβουλευτή, θα μπορώ να εστιάσω στα ζητήματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και κράτους Δικαίου, χωρίς φόβο παρά μόνο με πάθος».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Τέλεια! Τώρα θα μπορεί να προσκυνά τον Μητσοτάκη και να τα ξύνει 24 ώρες το 24ωρο, αγέρωχα και αποφασιστικά προς τον δρόμο να γίνει εκατομμυριούχος χάρη στο μισθό του ευρωβουλευτή. ‘Οπως και οι υπόλοιποι του σιναφιού του.

  2. Α ρε κακομοίρη οι της ΕΕ είναι χειρότεροι από τους Αλβανούς.τιποτα δεν μπορείς να κάνεις.στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βροντα

Leave a Response