Ελικόπτερο έπεσε στο φράγμα της Σμύρνης: Κολύμπησε μέχρι τη στεριά… Οι προσπάθειες αναζήτησης για 3 άτομα συνεχίζονται

Κοινοποίηση:
μακελειο

Ένα ελικόπτερο που ανταποκρίθηκε σε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Μεντερές της Σμύρνης συνετρίβη στο φράγμα Tahtalı ενώ έβγαζε νερό.

Ενώ 1 άτομο από το 4μελές πλήρωμα βρέθηκε ζωντανό, οι έρευνες για τον εντοπισμό των 3 αγνοουμένων ξεκίνησαν ξανά καθώς ξημέρωσε η μέρα. Ο Υπουργός Γεωργίας και Δασοκομίας İbrahim Yumaklı έκανε δηλώσεις στο σημείο του συμβάντος. Δηλώνοντας ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ο Yumaklı είπε, “Δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του διασωθέντος προσωπικού. Τα εντοπισμένα συντρίμμια θα μεταφερθούν στην ξηρά. Δεν είμαστε σε σημείο που να μπορούμε να δώσουμε πληροφορίες για την τύχη των άλλων τριών προσωπικό.”

Φωτιά ξέσπασε στη δασική περιοχή στην περιοχή Κελέρ της συνοικίας Μεντερές γύρω στις 14:00 χθες. Ο αριθμός των ομάδων ξηράς και αέρος αυξήθηκε λόγω της εξάπλωσης της πυρκαγιάς σε ευρεία περιοχή στη του φράγματος Tahtalı και της αποτελεσματικότητας σε απότομο έδαφος.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετείχαν 9 αεροσκάφη, 20 ελικόπτερα, 3 από τα οποία είναι νυχτερινής όρασης, 54 βυτιοφόρα, 20 οχήματα ύδρευσης, 10 μπουλντόζες, 10 οχήματα πρώτης απάντησης και 500 μέλη του προσωπικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δασών της Σμύρνης.

Στην πυρκαγιά, η οποία δεν απείλησε τους οικισμούς, ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει το κέντρο της περιοχής Μεντερές και τις γειτονιές στο Gümüldür έκλεισε προληπτικά στην κυκλοφορία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: