“Ελλάδα εναντίον Τουρκίας”! , έγραψαν τα τουρκικά ΜΜΕ

Κοινοποίηση:
MAK

Δεν άρεσαν στους Τούρκους οι ασκήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε Αιγαίο και Έβρο

“Ελλάδα εναντίον Τουρκίας! Οι Ινδοί πανικοβλήθηκαν: Το Altay Tank είναι τόσο δυνατό όσο το M1 Abrams!”.

Αυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδα Yeni Akit, της Τουρκίας στο οποίο παρουσιάζεται μεν το εγχωρίως παραχθέν νέο άρμα μαχης Altay, αλλά συνοδεύεται και από σχόλια που δείχνουν Ελλάδα και Ινδία σε τρόμο με τις δυνατότητές του.

“Το πρώτο εγχώριο και εθνικό κύριο άρμα μάχης της Τουρκίας, το Altay, προκάλεσε πανικό σε Ελλάδα και Ινδία. Τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έδωσαν ευρεία κάλυψη στο Altay, δήλωσαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να σχηματίσει συμμαχία με την Ελλάδα κατά της Τουρκίας και να στηρίξει την Ελλάδα”, γράφει η Yeni Akit.

“Η Τουρκία, η οποία κάνει σταθερά βήματα προς τον στόχο της για πλήρη ανεξαρτησία στην αμυντική βιομηχανία, συνεχίζει να προκαλεί φόβο. Η Ινδία έχει πλέον ταχθεί με την Ελλάδα, η οποία κοιτάζει με φθόνο κάθε προϊόν αμυντικής βιομηχανίας που παράγει η Τουρκία”, γράφει η τουρκική Yeni Akit.

 

Εν συνεχεία η τουρκική εφημερίδα παραθέτει ινδικό δημοσίευμα το οποίο σύμφωνα με τους Τούρκους αναφέρει: “Στις ειδήσεις του NBT που εδρεύει στην Ινδία ειπώθηκε πως ‘Η Τουρκία παρήγαγε ένα κύριο άρμα μάχης για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της. Αυτό σημαίνει ότι ο τουρκικός στρατός θα χρησιμοποιήσει μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης Altay. Μέχρι τώρα, η Τουρκία εξαρτιόταν από τα τανκ των δυτικών χωρών για την ασφάλειά της. Η κατασκευή αυτού του νέου τανκ συνδέεται με την επέκταση της στρατιωτικής βιομηχανίας του Τούρκου προέδρου. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο από το τανκ Altay επειδή έχει μια σοβαρή διαμάχη με την Τουρκία για τα νησιά. Η Ελλάδα είναι φίλος και στρατηγικός σύμμαχος της Ινδίας. Θεωρείται επίσης ότι η Τουρκία μπορεί να χρησιμοποιησει το νέο της άρμα. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ινδία μπορεί να βοηθήσει τη φίλη της Ελλάδα’”.

Το τουρκικό δημοσίευμα προχωρά, επιχειρώντας να απαντήσει στο ερώτημα αν η Ινδία θα συντασσόταν με την Ελλάδα, ή αν όντως θα τη βοηθούσε σε μια περίπτωση που εξαπέλυε επίθεση η Άγκυρα. “Ο μεγαλύτερος εχθρός της Τουρκίας, η Ελλάδα, είναι στενός φίλος της Ινδίας στη Μεσόγειο”, γράφει η Yeni Akit και επικαλείται πάλι το ινδικό δημοσίευμα: ‘Η Ινδία και η Ελλάδα έχουν ισχυρή αμυντική συνεργασία. Τα ινδικά πολεμικά πλοία σταματούν συχνά στην Ελλάδα κατά τις επισκέψεις τους στη Μεσόγειο. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ινδία μπορεί να βγει μπροστά και να σώσει τη φίλη Ελλάδα, από το βασικό άρμα (σ.σ. το Altay) της Τουρκίας’”.

 

 

Ο αντιπρόεδρος των κεμαλιστών “απειλείται” από τη Θύμαινα

Απειλή νιώθει η Τουρκία από τις πρόσφατες ελληνικές στρατιωτικές ασκήσεις στον Έβρο και το Αιγαίο, ιδιαίτερα οι αποβατικές ασκήσεις σε νησιά. Οι στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας χαρακτηρίζονται από “προκλητικές” έως “εμπρηστικές”. Η άσκηση “Καταιγίς-24” στο Αιγαίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση και του αντιπροέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), αντιναυάρχου εν αποστρατεία, Γιανκί Μπαγτζίογλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα προχώρησε σε εκπαίδευση για την ανακατάληψη του νησιού Θύμαινα, εγείροντας ζητήματα κυριαρχίας.

“Η Ελλάδα διεξήγαγε εκπαίδευση για την ανακατάληψη του κατειλημμένου νησιού στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Θύμαινας στο Αιγαίο Πέλαγος. Η Θύμαινα και ορισμένα νησιά στην περιοχή αυτή βρίσκονται στο καθεστώς των νησιών των οποίων η κυριαρχία δεν έχει παραχωρηθεί στην Ελλάδα.

Εκτελούν παρόμοιες εκπαιδεύσεις που ονομάζονται Πυρπολητής αρκετά συχνά και συστηματικά. Πυρπολητής είναι η ονομασία που δόθηκε στις βάρκες πυρπόλησης που επιτίθονταν σε οθωμανικά πλοία κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 1821. Μετά την πυρπόληση των βαρκών, αυτές έφταναν στα πλοία με τη βοήθεια των πληρωμάτων μέχρι ένα τελικό σημείο και στη συνέχεια με τον άνεμο ή το ρεύμα”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

“Χάλασε η θετική ατμόσφαιρα”, λέει το Haber 7

Με τίτλο “Αλαζονική κίνηση από την Ελλάδα! Έτσι χάλασαν τη θετική ατμόσφαιρα, ένα βήμα που θα εξοργίσει την Άγκυρα…” άρθρο στο Haber7 κατηγορεί την Ελλάδα ότι υπονομεύει το καλό κλίμα με την Τουρκία: “Η Ελλάδα πραγματοποίησε άσκηση διέλευσης συνόρων στο σημείο μηδέν των συνόρων με την Τουρκία. Την άσκηση αυτή, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν άρματα μάχης και ελικόπτερα, παρακολούθησαν επί τόπου παρατηρητές από έξι διαφορετικές χώρες. Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, οι οποίες είχαν επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, άρχισαν να κινούνται και πάλι σε θετική κατεύθυνση. Ωστόσο, η ελληνική πλευρά πραγματοποίησε μια άσκηση που θα επισκιάσει το θετικό κλίμα της νέας περιόδου”.

Απειλή στον Έβρο βλέπει η Sözcü

Η άσκηση “Διαδρομή Ποταμού” στη Θράκη αντιμετωπίστηκε αντίστοιχα από την αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sözcü ως μέρος ενός πλάνου της ‘κακομαθημένης’ από τις ΗΠΑ Ελλάδας να εισβάλει στο έδαφος της Τουρκίας: “Η Ελλάδα, κακομαθημένη από τις ΗΠΑ, διεξήγαγε μια άσκηση με στόχο να διασχίσει τον Έβρο στο σημείο μηδέν των συνόρων και να εισέλθει στο έδαφός μας. Την άσκηση παρακολούθησαν οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος, η Αρμενία, η Βουλγαρία, η Ιταλία και η Ε/Κ Διοίκηση”, αναφέρεται.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response