Ελλάδα, η χώρα των προστίμων – Τι καταγγέλεια αναγνώστης

Κοινοποίηση:
europe_xrimata_yfesi

Με αφορμή την είδηση περί “σαφάρι” της ΑΑΔΕ για τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας, αναγνώστρια της εφημερίδας μας θέλησε να μοιραστεί τις σκέψεις της.

“Θα ήθελα να πω τα εξής:

Ειμαστε η χώρα των προστίμων:-είσαι πάνω από 60 και δεν εμβολιάζεσαι; πρόστιμο.
-δεν φορούσες μάσκα ; πρόστιμο
-δεν πλήρωσες τα τέλη; πρόστιμο. Εγώ αναρωτιέμαι:
1) Δεν θα έπρεπε τα πρόστιμα να έχουν κάποια λογική και να είναι ανάλογα των εισοδημάτων των παραβαινόντων τον νόμο; Με ποια λογική 10 000 ευρώ; γιατί όχι φυλακή 10 χρόνια;
Ένα λογικό πρόστιμο θα ήταν το διπλάσιο ποσό για τους μήνες που κυκλοφορούσε το όχημα χωρίς να έχει πληρώσει.

Αυτά βέβαια γίνονται σε χώρες που οι κυβερνόντες σκέφτονται το καλό του πολίτη και πως να τον διευκολύνουν.
Εδώ αν έχεις το όχημά σου σε ακινησία μπορείς να πληρώσεις τους μήνες που θέλεις να το κινήσεις, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνον μια φορά!!! Γιατί; Εγώ θέλω να το κινήσω έναν μήνα το Πάσχα, δύο μήνες να το έχω ακίνητο και μετά ξανά δύο μήνες να το κινήσω , για να πάω να μαζέψω τις ελιές. Σημειωτέον ότι αυτό συμβαίνει στην Γερμανία, όπου τα τέλη είναι κατά πολύ μικρότερα.
Αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα σίγουρα οι παραβάτες θα ήταν πολύ λιγότεροι

Ακούστε και το άλλο παράλογο στην χώρα του παραλόγου:
Αν άρεις την ακινησία τον Μάι και θέλεις να πουλήσεις το όχημα, τότε δεν πληρώνεις τα τέλη που αντιστοιχούν στους υπόλοιπους μήνες, αλλά όλου του έτους. Ποια λογική υπάρχει σε αυτό; Γιατί ενδιαφέρει την ΑΑΔΕ αν εγώ πουλήσω το αυτοκίνητο ή όχι.
(ο γιος μου ζει στην Σκωτία. Έχει ένα όχημα 2200cc του 2012. Ξέρετε τί τέλη πληρώνει; 20 λίρες τον χρόνο!!!(30ευρώ))
Εδώ έχουν βρει το αυτοκίνητο και το σπίτι του Έλληνα και το αρμέργουν, μέχρι να ψοφήσει η αγελάδα, δηλαδή ο Έλληνας.

Και να είχαμε τις καλές συγκοινωνίες να έλεγες δεν μου χρειάζετε το αυτοκίνητο: εγώ εδώ που μένω, το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ απέχει τρία χιλιόμετρα και η πλησιέστερη πόλη 20Km με πέντε δρομολόγια την ημέρα τις καθημερινές, τρία το Σάββατο και κανένα την Κυριακή!!!
Αυτά
Μετά τιμής
Στυλιανή”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. πρόκειται για εγληματική οργάνωση …
    με μπροστινούς τους εισαγγελείς της χωρας και τους δικαστές…
    η συμμορία των πρασινοκοκκινομπλέ απατεώνων …

  2. Μα εδώ πληρώνουμε και τέλη και διόδια!
    Και φυσικά τα λεφτά τόσων χρόνων από τέλη ΚΑΙ διόδια (παγκόσμιο φαινόμενο, μοναδική χώρα στον πλανήτη με τέλη ΚΑΙ διόδια και τα δύο υπέρογκα με βάση τους μισθούς των Ελλήνων)
    τα τρώνε με 100 μασέλες τα κυβερνητικά καθάρματα και οι οι κολλητοί τους, που έχουν μοιράσει τους δημόσιους δρόμους που φτιάχτηκαν με χρήματα των Ελλήνων πολιτών σε φέτες μεταξύ τους και τους κοπανάνε διόδια!
    Τα προστίματα περιλαμβάνουν και τα γυφταμάξια και γυφτοφορτηγά που κυκλοφορούν χωρίς κτέο, τέλη , ασφάλεια, τίποτα;
    Εννοείται πως όχι
    Πρόστιμα και φόροι μόνο στα πρόβατα

  3. Προς την μαντάμ με την καταγγελία ο υιός ας μείνει στην Σκωτία και μακάρι να γυρίσει φυσιολογικα ( έζησα 8 χρόνια και είδα αρκετά που μου φτάνουν με Ελληνες ) και σε όλους σας. Όταν ψηφίζατε τι ψηφίζατε? Το ποτήρι θα το πιείτε μέχρι το τέλος. Εάν δεν αγαπάτε την χώρα σας απλά να φύγετε.

  4. Σε αυτό το μπουρδέλο είτε είσαι πχ τριάντα χρόνων είτε ενενήντα έχεις τις ίδιες υποχρεώσεις.Στην Γερμανία όταν κάποιος βγει στην σύνταξη έχει απαλλαγές ακόμη και στα τέλη κυκλοφορίας.Σε αυτό το μπουρδέλο δεν σε αφήνουν να χαρείς τίποτα ούτε στα τελευταία χρόνια της ζωής σου.Να είστε καταραμένοι παλιοτομαρα πολιτικοί κοι λοιποί ξεφτιλες.

  5. Πολύ σωστά τα λέτε αλλά κανετε ένα τεραστιο λάθος.
    Η Ελλάδα δεν είναι κράτος αλλά ένα τεράστιο μπουρδελο.
    Φύγετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε από αυτό το εξάβλωμα χώρας.
    Όλοι μας αν μπορούμε να εξαφανιστούμε από εδώ το γρηγορότερο.

  6. Και να ήταν μόνο αυτά.

    Μετά από 25 χρόνια στην Αγγλία προσπάθησα να φέρω την εταιρία μου στην Ελλάδα.
    Δεν έχω κάποια περιουσία στη χώρα ούτε εισοδήματα ούτε τίποτα. Τα 25 αυτά χρόνια ζήτημα να κάθησα πάνω από 50 ημέρες στην Ελλάδα συνολικά διακοπές.

    Και όμως απαιτούν ένα σωρό λεφτά σε πρόστιματα γιατί δεν δήλωνα τα εισοδήματα που δεν είχα!!! Τί δουλειά έχει η Ελλάδα με την μόνιμη κατοικία μου στην Αγγλία όπου δούλευα και έχω πληρώσει τους φόρους μου εκεί κανονικά. Όταν έφυγα δεν είχαν καν ΑΦΜ γιατί δεν χρειαζόταν το 1998!!!

    1. Στους νόμους καθαρμάτων δεν υπάρχει λογική. Είναι τάχα πού θέλουν νά γυρίσουν πίσω οι Έλληνες πού φύγανε στο εξωτερικό ειδικά επί μνημονίων.
      Ψεύτες καί απατεώνες είναι, πού θέλουν μόνο την καταστροφή τής Ελλάδος, καί αποδεικνύεται από την περίπτωση τού Nikodimou.

Comments are closed.