Ελληνοαμερικανοί και Τραμπ: Μια ιστορική συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια

Κοινοποίηση:
Richard-Grenell-768x387

Λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική εκδήλωση στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών, με σκοπό την κινητοποίηση της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν οι “Ελληνοαμερικανοί για τον Τραμπ”, οι οποίοι επιδιώκουν να ενισχύσουν τη συμμετοχή και την υποστήριξη της κοινότητας προς τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

 

Τιμώμενος προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο Πρέσβης Richard Grenell, ανώτατος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ. Ο κ. Γκρένελ αναφέρθηκε στη σταθερή υποστήριξη που έχει δείξει ο πρώην πρόεδρος προς την ελληνοαμερικανική κοινότητα, καθώς και στην δέσμευσή του να ενδυναμώσει τις σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Γκρένελ τόνισε τη σημασία της εμβάθυνσης των μακροχρόνιων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Υπογράμμισε ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ελλάδα μοιράζονται κοινούς στόχους στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας, ιδιαίτερα σε μια περιοχή όπως η Ανατολική Μεσόγειος, η οποία χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα και προκλήσεις.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε κορυφαία στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, επιχειρηματίες και υποστηρικτές του Τραμπ. Αυτή η συνάντηση δεν ήταν μόνο μια ευκαιρία για δικτύωση αλλά και για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των μελών της κοινότητας και των πολιτικών εκπροσώπων που μπορούν να επηρεάσουν τις πολιτικές αποφάσεις σχετικά με τα ελληνικά θέματα στις ΗΠΑ.

Υπογραμμίζοντας τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας, ο Γκρένελ επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Ντόναλντ Τραμπ για τη διασφάλιση της ασφάλειας στην περιοχή. “Η σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ, αλλά έχουμε ακόμα πολλές ευκαιρίες να εμβαθύνουμε αυτόν τον δεσμό. Ο Πρόεδρος Τραμπ είναι πλήρως αφοσιωμένος σε αυτό”, είπε ο Γκρένελ στην ομιλία του.

 

Ο πρέσβης μίλησε επίσης για την αφοσίωση του Ντόναλντ Τραμπ στην προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών, ιδιαίτερα όσον αφορά στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο εξωτερικό. Ο κ Γκρένελ σημείωσε ότι η θρησκευτική ελευθερία ήταν ένα βασικό ζήτημα για τη προηγούμενη κυβέρνηση Τραμπ, τονίζοντας την ανάγκη υπεράσπισης των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων παγκοσμίως.

Πέρα από την εξωτερική πολιτική, ο Γκρένελ αναφέρθηκε και σε εσωτερικά ζητήματα που έχουν απήχηση στην ελληνοαμερικανική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής πολιτικής. Τόνισε την έμφαση που δίνει η εκστρατείας Τραμπ στη μείωση των φόρων, την καταπολέμηση του πληθωρισμού και τη δημιουργία ευκαιριών για επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων – μια βασική ανησυχία για πολλούς Ελληνοαμερικανούς που έχουν ιστορικά ακμάσει σε αυτούς τους τομείς.

“Καταπολεμούμε τον πληθωρισμό, μειώνουμε τους φόρους και δημιουργούμε ένα οικονομικό περιβάλλον που επιτρέπει στις ελληνοαμερικανικές οικογένειες να ανθίσουν. Ο Πρόεδρος Τραμπ πάντα υποστήριζε την κοινότητά σας και στη δεύτερη θητεία του θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στα οικονομικά συμφέροντα των Ελληνοαμερικανών”, διαβεβαίωσε ο Γκρενέλ.
Ο Χρήστος Μαραφάτσος, συμπρόεδρος της εκδήλωσης- μαζί με τους βουλευτές Γκας Μπιλιράκη και Νικόλ Μαλλιωτάκη -τόνισε τον κρίσιμο ρόλο που θα διαδραματίσουν οι Ελληνοαμερικανοί στις επερχόμενες εκλογές. «Αυτή είναι μια κομβική στιγμή για τη χώρα μας και οι Ελληνοαμερικανοί έχουν να παίξουν κρίσιμο ρόλο στην επανεκλογή του Προέδρου Τραμπ», είπε.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ασχέτως αν προτιμάτε Τραμπ ή Χάρις, Ρεπουμπικανους ή Δημοκρατικούς, όταν υπάρχουν Ελληνοαμερικανοι υποψήφιοι πρέπει πάντα να τους ψηφίζουμε

Leave a Response