Ο αθλητικός χώρος θρηνεί για την απώλεια του ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το δράμα των γονιών του. Ο πατέρας του δηλώνει συντετριμμένος.
Μόλις στα 28 του χρόνια και πριν προλάβει να χαρεί για την πρώτη μεγάλη μεταγραφή της καριέρας του, από τη Ναντ στην Κάρντιφ, ο Εμιλιάνο Σάλα έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τους συμπαίκτες του και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Η ταυτοποίηση της σορού που ανασύρθηκε από την θαλάσσια περιοχή της Μάγχης, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ήταν ο επίλογος της τραγωδίας με θύμα τον Εμιλιάνο Σάλα. Ο Αργεντινός επιθετικός, βρήκε τραγικό θάνατο στις 21 Ιανουαρίου, όταν το μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, συνετρίβη στην θάλασσα.
Συγκλονισμένος ο πατέρας του εκλιπόντος, Οράσιο, μίλησε στον γαλλικό Τύπο. «Τουλάχιστον ξέρουμε ότι θα τον έχουμε κοντά μας. Θα μπορούμε να αφήσουμε ένα λουλούδι στον τάφο του και να τον θυμόμαστε πάντα. Είναι απίστευτα θλιβερό αυτό που συμβαίνει. Η καριέρα του ήταν τόσο σύντομη. Ηταν το παράδειγμα της γειτονιάς. Ενα πολύ καλό και απλό παιδί»…, τόνισε.
Το χρονικό της τραγωδίας στη Μάγχη
Ήταν 21 Ιανουαρίου όταν ο Εμιλιάνο Σάλα και ο 59χρονος πιλότος Ντέιβιντ Ίμποτσον επιβιβάστηκαν στο μονοκινητήριο Piper Malibu. Ο νεαρός Αργεντινός επιθετικός πήγαινε στο Κάρντιφ για να ενταχθεί στη νέα του ομάδα, μετά την μεταγραφή του και να κάνει το ντεμπούτο του στην Premier League.
Τα συντρίμμια του αεροπλάνου βρέθηκαν στο βυθό της Μάγχης, κοντά στο σημείο που σταμάτησε να εκμπέμπει, σε βάθος 67,7 μέτρων, περίπου είκοσι χιλιόμετρα βόρεια από το αγγλονορμανδικό νησί Γκέρνζι.
Το πτώμα που βρέθηκε μέσα στο κουφάρι του αεροπλάνου μεταφέρθηκε στο αγγλικό έδαφος το πρωί της Πέμπτης από πλοίο της βρετανικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων (Air Accidents Investigation Branch, AIIB), το Geo Ocean III, την επομένη της ανάκτησής του «υπό δύσκολες συνθήκες».
Οι προσπάθειες να ανελκυθεί το κουφάρι του αεροσκάφους «απέτυχαν», ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης η AIIB, επικαλούμενη τις «άσχημες μετεωρολογικές συνθήκες», προσθέτοντας πως πήρε τη «δύσκολη απόφαση» να τερματίσει την επιχείρηση, καθώς τα ισχυρά ρεύματα περιόριζαν τις δυνατότητες επέμβασής της.
Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα. Η AIIB ελπίζει ότι τα στοιχεία που συγκέντρωσε, τα υποβρύχια πλάνα που τράβηξαν τηλεκατευθυνόμενα, μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα (ROV), θα επιτρέψουν να εξιχνιαστεί η τραγωδία.