«Εμμανουέλα»: Διχάζει τους κριτικούς το remake της θρυλικής ταινίας του 1974 -«Έχει φεμινιστική προσέγγιση»

Κοινοποίηση:
fwfw

Η ερωτική ταινία «Εμμανουέλα» (Emmanuelle) του 1974 επιστρέφει μετά από 50 χρόνια, διχάζοντας τους κριτές.

Η πρώτη ταινία με πρωταγωνίστρια τη Σίλβια Κριστέλ αφηγείται τις ερωτικές περιπέτειες μιας Γαλλίδας που ταξιδεύει στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης για να ζήσει νέες σεξουαλικές εμπειρίες.

Η ταινία είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία και είχε κόψει εκατομμύρια εισιτήρια παγκοσμίως.

Στο remake της, σε σκηνοθεσία της Audrey Diwan και με πρωταγωνίστρια τη Γαλλίδα ηθοποιό Noemie Merlant, η ταινία παρουσιάζει μια αναθεωρημένη ιστορία της σεξουαλικής αφύπνισης της πρωταγωνίστριας.

Ο λόγος που η ταινία «Εμμανουέλα» δεν περιλαμβάνει έντονες σεξουαλικές σκηνές

Επίσης δεν περιλαμβάνονται έντονες σεξουαλικές σκηνές, με τη σκηνοθέτιδα να προσπαθεί να «προστατεύσει» τη γυναικεία σεξουαλικότητα και να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό.

Μιλώντας στους Times είπε: «Η ταινία είναι για το πώς αντιμετωπίζουμε την ευχαρίστηση στην κοινωνία μας. Όχι μόνο τη σεξουαλική απόλαυση. Αν οι άνθρωποι θέλουν να δουν σκηνές σεξ, έχουν στο διαδίκτυο».

«Απογοητευτικά κούφιο το remake»

Το remake δεν ικανοποίησε τους κριτικούς, με το Variety να γράφει: «Μπορεί να θεωρηθεί απογοήτευση κι ένα μεγάλο ξενέρωμα. Στο μόνο που διαφέρει είναι σε μια σημαντική μείωση του σεξουαλικού περιεχομένου». Το IMBD χαρακτήρισε το remake της ταινίας «απογοητευτικά κούφιο».

Κάποιοι κριτικοί ωστόσο εκτίμησαν τη φεμινιστική προσέγγιση της νέας ταινίας, με το Cine Europa να την επαινεί επειδή «τοποθετεί τη γυναίκα στο προσκήνιο ως ένα επιθυμητό υποκείμενο, γεμάτο ομορφιά, κινηματογραφική δύναμη και αισθησιασμό».

Η ταινία βασίζεται όπως και η πρωτότυπη, στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Εμμανουέλ Αρσάν και γυρίστηκε στο Χονγκ Κονγκ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response