Εμπορικός πόλεμος Ε.Ε.-Κίνας: Αυτό που πάει να γίνει δεν έχει προηγούμενο!!

Κοινοποίηση:
Chinas-flag

Η αυτοκτονική πολιτική της διεθνιστικής Ευρώπης συνεχίζεται με φρενήρεις ρυθμούς! Μετά τη Ρωσία και τις κυρώσεις που έβλαψαν τα ίδια τα ευρωπαϊκά κράτη, ακολουθεί ένας εμπορικός πόλεμος με την Κίνα!

Είχαμε γράψει για την πιθανότητα οι Βρυξέλλες να άνοιγαν έναν «εμπορικό πόλεμο» που θα ήταν αδύνατο να κερδίσουν. Στην πραγματικότητα οι χώρες της Ε.Ε., που σήμερα υποφέρουν από την βίαιη απανθρακοποίηση και τον πόλεμο κατά του Πούτιν, θα είναι οι μεγάλες χαμένες της υπόθεσης!

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα θεμιτά δικαιώματα των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά την απόφαση της ΕΕ να αυξήσει τους δασμούς για τα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Η Κίνα θα παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση και υποστηρίζει ότι η απόφαση του ευρωπαϊκού συνασπισμού παραβιάζει παγκόσμιους εμπορικούς κανόνες, αναφέρεται σε δήλωση του υπουργείου.

Εξάλλου, από τη Φραγκφούρτη, ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών προειδοποίησε σήμερα εναντίον ενός «εμπορικού πολέμου» με το Πεκίνο, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους επιπλέον δασμούς στα ηλεκτρικά οχήματα με προέλευση την Κίνα.

Οι δασμοί αυτοί «πλήττουν τις γερμανικές επιχειρήσεις και τα κατ’ εξοχήν προϊόντα τους», έγραψε στο X ο φιλελεύθερος υπουργός Φόλκερ Βίσινγκ.

«Τα οχήματα πρέπει να γίνουν λιγότερο ακριβά μέσω αυξημένου ανταγωνισμού, των ανοικτών αγορών και καλύτερων συνθηκών εγκατάστασης επιχειρήσεων μέσα στην ΕΕ και όχι με έναν εμπορικό πόλεμο και μια στεγανοποίηση των αγορών», προσθέτει.

Η Γερμανία, οι αυτοκινητοβιομηχανίες της οποίας έχουν πολλές δραστηριότητες στην Κίνα, έδωσε μάχη με τη Σουηδία και την Ουγγαρία για να αποφύγει τις κυρώσεις σε βάρος των κινέζων κατασκευαστών, φοβούμενη αντίποινα.

«Το μέτρο αυτό αυξάνει περαιτέρω τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας εμπορικής σύγκρουσης», σχολίασε σε ανακοίνωσή της η γερμανική ομοσπονδία κατασκευαστών αυτοκινήτων (VDA).

«Οι δυνητικές ζημιές από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα μπορεί να είναι πιο σημαντικές από τα δυνητικά πλεονεκτήματα για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία – και ιδιαίτερα τη γερμανική», εκτιμά η πρόεδρος του λόμπι Χίλντεγκαρντ Μίλερ.

Κοινώς, η ζημιά που θα προκληθεί σε αμέτρητους κλάδους (αφού πλέον η Ευρώπη δεν παράγει σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ λόγω της «πράσινης ΑΠΟ-ανάπτυξης και προμηθεύεται τα πάντα από τρίτες χώρες) θα είναι ανυπολόγιστη!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μα και με τα πάνελ αυτό κάναν οι εμποροναζί.Πήραν την τεχνογνωσία από τον Κινέζο,όποιος γνωστός-γνωστικός πρόλαβε και αγόρασε φτηνά, και μετά βάλαν δασμούς στα κινέζικα σε όλη την Ευρώπη αναγκάζοντας τους όλους να παίρνουν τα υπερτιμολόγημένα Γερμανικά.

Leave a Response