Εντυπωσιάζει το ελληνικό μαχητικό drone! Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από την επίδειξη

Κοινοποίηση:
capture_27

Στη Λάρισα, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, παρουσιάστηκε από την αμερικανική εταιρεία General Atomics Aeronautical Systems στα μέσα ενημέρωσης της χώρας το μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 guardian και οι επιχειρησιακές δυνατότητες που μπορεί να αναπτύξει στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίδειξης το drone ακολούθησε τα εξής τέσσερα σενάρια:

  • Το πρώτο σενάριο αφορούσε διάσωση ναυαγού στην περιοχή των παραλίων του νομού Λάρισας.
  • Το δεύτερο σενάριο αφορούσε παρακολούθηση κομβόι φορτηγών στην περιοχή της Πιερίας.
  • Το τρίτο σενάριο περιλάμβανε έρευνα, επιχείρηση και διάσωση μεταναστών στην περιοχή της Λέσβου.
  • Το τέταρτο σενάριο αφορούσε καταγραφή και επιτήρηση φωτιάς στην περιοχή της Λάρισας.

Στους εκπροσώπους του Τύπου που παραβρέθηκαν στην επίδειξη παρουσιάστηκαν τα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους, ενώ επισημάνθηκε πως μπορεί να έχει άριστη συνεργασία με τα ελληνικά F-16.

Πιο συγκεκριμένα, το drone μπορεί να πετάξει πάνω από 40 ώρες επιχειρώντας σε ολόκληρη την περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου. Εχει δυνατότητα να προσγειωθεί σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο για ανεφοδιασμό διαθέτει δύο κάμερες (μία θερμική και μία ημέρας), καθώς και τη δυνατότητα να συλλέγει αλλά και να συγκρίνει στοιχεία που έχει καταγράψει. 4987826.jpg

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποκτήσει δύο τέτοια drones, τα οποία θα επιφορτιστούν με την επιτήρηση των συνόρων, καθώς είναι εξειδικευμένα στην παρακολούθηση θαλάσσιων περιοχών.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Δεν έδειξαν ούτε τα μισά που μπορεί να κάνει αυτό το drone!!!

  2. Δεν έδωσα ιδιαίτερη έμφαση σ’ αυτό γιατί αρχικά θεώρησα πως είναι ράδιο αρβύλα αλλά εφόσον τυπώθηκε ως θέμα και εδώ, εγώ έχω απλά να επισημάνω πως αν θέλουμε να κρατήσουμε τα κυριαρχικά μας συμφέροντα όσο το δυνατόν μπορούμε και με το παραπάνω αν γίνεται, ορίστε η ευκαιρία. Με την τρομακτική ανάπτυξη της τεχνολογίας και με αυτά τα λίγα που διαθέτουμε και εφόσον εκμεταλλευτούμε για το καλό της χώρας μας πολύ σοβαρά και σωστά τα δικά μας μέσα και τους δικούς μας τρόπους και τους δικούς μας πόρους ώστε να μην χρειαστεί να ζημιωθούμε παραπέρα να εντάξουμε πολύ σοβαρά και πολύ σύντομα την σταδιακή ανάπτυξη και παραγωγής τους ανά μήνα και όσο για τους κατασκευαστές του: τα παληκάρια που το έφτιαξαν να βάλουν τα δυνατά τους και να το κάνουν “μπατμομπιλ” ώστε να χουμε ένα αόρατο συνεχόμενο μάτι παντού και μια απέραντη ασπίδα στα κρήσιμα σημεία της χώρας, τα οποία σε συνδιασμό με ξέρετε τώρα.. αεράμυνα με αντιπυραυλικά συστήματα κτλπ να είναι πανέτοιμο να προσεγγίσει εχθρικούς στόχους και να τους εξουδετερώσει από μίλια μακρυά όταν αυτοί βρίσκονται σε εχθρική γη και παράλληλα να προσδίδει μια πεντακάθαρη συνεχή εικόνα μέρας/νύχτας του τοπίου εποπτείας κτλπ..
    Δεν είμαι καθόλου ο κατάλληλος να δώσω στοιχεία και χαρακτηριστικά όπου θα μπορούσε ένα τέτοιο ελληνικό ντρον να σώσει τα κυριαρχικά μας συμφέροντα, απλώς το μόνο που έχω να επισημάνω είναι ότι τα ελληνικά μυαλά έχουν κληρονομήσει το δαιμόνιο και πολυμήχανο μυαλό του πονηρού Οδυσσέα και πως έχουν κατά καιρούς διακριθεί από διεθνή φεστιβάλ σκάκι μέχρι την NASA οπότε μπορούμε εύκολα να περάσουμε στην αντεπίθεση και υποστήριξη της δικής μας περιοχής και αστραπιαία αντιμετώπιση εχθρικών στόχων εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα ολόκληρης της χώρας μας.
    Πρέπει πολύ σοβαρά τέτοια δαιμόνια μυαλά να ενταχτούν σε αεροπορία, στρατό ξηράς και ιδιαίτερα στο πολεμικό ναυτικό, το οποίο πρέπει να ξαναποκτήσει την τρομακτική φήμη του και να γίνει ο εφιάλτης με την καλή έννοια των εχθρών μας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί όσο υπάρχουν τέτοια ελληνικά μυαλά, όπου χάρης την φαντασία τους και του εκάστοτε ανθρώπου μυστήριες ικανότητες και πάνω απ’ όλα εκμεταλλευόμενοι τα ελληνικά αγαθά και αποτροπή διάδοσης και πώλησης αυτών των προϊόντων σε άλλες χώρες πλιν 3-4 που μας στηρίζουν όπως μπορούν πάντοτε θα αναπτύξουμε ένα παγκόσμιο μονοπώλιο ελληνικών ντρον στρατού με τρομακτικές ικανότητες και λειτουργίες. Το ξεκινήσαμε όμορφα και ωραία με διόπτρες νυκτός του στρατού προμηθεύοντας ακόμα και τους πεζοναύτες των ΗΠΑ. Μπορούμε να το αναπτύξουμε και για δικό μας μονάχα όφελος με τη μόνη διαφορά ότι εμείς τα φτιάχνουμε για την Άμυνα της χώρας μας και μονάχα για αυτόν τον λόγο(και για εκδικητικό σκοπό αν χρειαστεί, μονάχα αν έχει πληγεί σοβαρά και ολικά η χώρα μας με τον χειρότερο τρόπο … Μέγας Αλέξανδος – Περσέπολη)… και όχι να στείλουμε στρατό για πετρέλαια ή στοιχήματα.

Comments are closed.