Θεατές σε ένα φοβερό φαινόμενο έγιναν αρκετοί πολίτες το βράδυ της Πέμπτης, καθώς αντικρίζοντας στον ουρανό είδαν φωτεινά αντικείμενα να πετούν σε γραμμικό σχηματισμό, σε μεγάλο ύψος.
Ένα τμήμα δηλαδή των δορυφόρων του πρότζεκτ Starlink από την εταιρεία του Έλον Μασκ, Space.
Η πρωτοβουλία του Αμερικανού ιδιοκτήτη της Tesla έχει στόχο την εκτόξευση 42 χιλ. τέτοιων δορυφόρων χαμηλής τροχιάς, για να παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Oι δορυφόροι του Έλον Μασκ έγιναν ορατοί σε πολλές περιοχές της χώρας, με τους πολίτες μάλιστα να ανησυχούν για τις παράξενες εικόνες που είδαν στον ουρανό
Παγκόσμιο ρεκόρ εκτόξευσης δορυφόρων
Η εταιρεία Space X του Έλον Μασκ εκτόξευσε τον Ιανουάριο του 2021 ταυτόχρονα 143 μικρούς δορυφόρους, κάτι που αποτέλεσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Η εκτόξευση έγινε με ένα επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο Falcon 9 από το διαστημικό κέντρο στο ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 104 δορυφόροι που είχαν εκτοξευθεί με ινδικό πύραυλο το 2017.
Πρόκειται για 133 εμπορικούς και κρατικούς δορυφόρους, μεταξύ άλλων για λογαριασμό της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), καθώς επίσης για δέκα δικούς τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους Starlink της ίδιας της Space X. Η εταιρεία έχει ήδη θέσει σε τροχιά περισσότερους από 800 μικρούς δορυφόρους με στόχο να παρέχει ευρυζωνικό διαδίκτυο παγκοσμίως.
Μετά την εκτόξευση, το πρώτο τμήμα του πυραύλου προσγειώθηκε στην πλατφόρμα ενός ρομποτικού πλοίου στον Ατλαντικό (το οποίο φέρει το όνομα «Φυσικά σε αγαπώ ακόμη!»), ώστε να χρησιμοποιηθεί ξανά, κάτι που έχει γίνει πια ρουτίνα για τη Space X. Ήταν η 73η φορά που η εταιρεία έκανε κάτι τέτοιο.
Είχε προηγηθεί στις 20 Ιανουαρίου μια άλλη εκτόξευση μιας «φουρνιάς» δορυφόρων Starlink. Η ταυτόχρονη εκτόξευση τόσο πολλών δορυφόρων σε ύψος 500 χιλιομέτρων δεν είναι εύκολη υπόθεση, επειδή ο καθένας πρέπει να απελευθερωθεί στο διάστημα σε συγκεκριμένο χρόνο, ώστε να αποφευχθούν συγκρούσεις μεταξύ τους.
Δορυφόροι σε χαμηλό ύψος
Καθώς σήμερα η παροχή του Ίντερνετ γίνεται είτε μέσω επίγειων ασύρματων σταθμών είτε μέσω υπόγειων καλωδίων, πολλές απομακρυσμένες περιοχές σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να μην είναι online. Η εναλλακτική λύση του σημερινού δορυφορικού διαδικτύου συνήθως είναι δαπανηρή, αλλά και παρέχει χαμηλές ταχύτητες. Η Space Χ θέλει να το αλλάξει αυτό, δημιουργώντας ένα μεγάλο διεθνές δορυφορικό δίκτυο που θα παρέχει φθηνό και γρήγορο Ίντερνετ οπουδήποτε. Οι δορυφόροι Starlink θα περιφέρονται σε πολύ χαμηλότερο ύψος πάνω από τη Γη (350 έως 550 χιλιόμετρα), από ό,τι οι σημερινοί δορυφόροι Ίντερνετ, πράγμα που -σύμφωνα με τον Μασκ- θα επιτρέψει την παροχή αξιόπιστης online πρόσβασης σε υψηλές ταχύτητες και χωρίς μεγάλο κόστος.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO
“Σκοπός 42 χιλ. δορυφόρων χαμηλής τροχιάς, για φτηνό internet”
Θα γεμίσει την Γη με δορυφόρους!!!
Α) Πήρε άδεια απ’όλες τις χώρες που θα βρίσκονται οι δορυφόροι? Ειδικά όταν είναι τόσοι πολλοί!
Β) Θα πληρώνει κάποια χρήματα στις παραπάνω χώρες?
Γ) ΤΟ ΣΟΒΑΡΌΤΕΡΟ ΌΛΩΝ!
Ποιος ελέγχει τι αισθητήρες έχουν αυτοί οι δορυφόροι, αν έχουν κάμερες υψηλής ανάλυσης και αν θα λειτουργήσουν στο μέλλον σαν κατασκοπευτικές μηχανές ή για τον έλεγχο τον πολιτών!!!
42 χιλ. δορυφόροι θα σαρώνουν live και θα καταγράφουν όλη την γη!
Ιδιωτικότητα τέλος.
“Στου βοδιού το κέρατο να πας θα σε βρουν”