Την έναρξη ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη, μέσω Μυτιλήνης, εντός του Ιουλίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Ο κ. Πλακιωτάκης συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης με την εκτελεστική διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ στο κτήριο διοίκησης της ΟΛΘ και ενημερώθηκε για τη λειτουργία των γερανογεφυρών που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε πως «επιτέλους αναβαθμίζεται και ο κομβικός ρόλος που οφείλει να έχει η μητρόπολη της Βορείου Ελλάδος, η μητρόπολη των Βαλκανίων με νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις».
Αναφορικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε πως αυτή θα εγκαινιαστεί εντός του προσεχούς Ιουλίου.
«Εντός του Ιουλίου εγκαινιάζεται μια νέα γραμμή που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη μέσω της Μυτιλήνης με τη Σμύρνη. Ανακοινώσεις θα υπάρξουν από τον ΟΛΘ σε συνεργασία με την εταιρεία που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη γραμμή».
τι ????με την τουρκια ???εδω παμε για πολεμο κι κανουν εγκενια ???