Ενώ εμείς έχουμε εθνική στρατηγική για ΛΟΑΤΚΙ, ο Τραμπ ετοιμάζει Ενεργειακό Συμβούλιο

Κοινοποίηση:
FILE PHOTO: U.S. President-elect Donald Trump gestures at Turning Point USA's AmericaFest in Phoenix, Arizona, U.S., December 22, 2024.  REUTERS/Cheney Orr/File Photo

Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ και του Ίλον Μασκ να απομακρύνουν σχεδόν 10.000 ομοσπονδιακούς υπαλλήλους έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Παράλληλα, ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε ένα νέο εκτελεστικό διάταγμα που ιδρύει ένα ενεργειακό συμβούλιο.

 

Στο πλαίσιο της δέσμευσής του για αύξηση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων, ο Τραμπ προγραμματίζει την επέκταση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσω της ίδρυσης αυτού του συμβουλίου, με στόχο να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία στην κούρσα της Τεχνητής Νοημοσύνης απέναντι στην Κίνα.

Ενώ ανατρέποντας μία ακόμη απόφαση του προκατόχου του, χορήγησε νέες άδειες για έργα εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου σε Ασία κι Ευρώπη.

«αν βγάλουμε περισσότερα χρήματα από όσα έχει βγάλει κανείς από την ενέργεια. Έχουμε περισσότερη ενέργεια από όλους. Και είναι καθαρή ενέργεια, πολύ καθαρή, όμορφη ενέργεια. Είμαστε τυχεροί που την έχουμε. Την αποκαλώ υγρό χρυσό κάτω από τα πόδια και πρόκειται να τη χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα, συνεχίζοντας τον εμπορικό πόλεμο, προανήγγειλε την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων από τις 2 Απριλίου» ανέφερε. Ενώ πρόσθεσε: «Δεν θα το έκανα την 1η Απριλίου. Πιστέψτε το ή όχι, είμαι λίγο προληπτικός. Είπα «ας το κάνουμε τον Απρίλιο, στις 2 Απριλίου. Ξέρετε πόσα χρήματα μας κοστίζει αυτό; Μας κοστίζει πολλά χρήματα μόνο για μία μέρα».

Στο μεταξύ, στην απόλυση του σχεδόν 3% των δημοσίων υπαλλήλων έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής η υλοποίηση μιας ακόμη δέσμευσης του Ντόναλντ Τραμπ και του συμβούλου του, Ιλον Μασκ για δραστικές περικοπές στο Δημόσιο. Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται εννιάμιση χιλιάδες εργαζόμενοι σε μία σειρά από κορυφαία υπουργεία μετά την ανακοίνωση της απόλυσης τους.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Εθνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφαλείας, η οποία επιβλέπει το πυρηνικό οπλοστάσιο. Η ταχύτητα και το εύρος των απολύσεων φέρονται να έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια ακόμη και σε στενούς συνεργάτες του Τραμπ, που κάνουν λόγο για έλλειψη συντονισμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response