Εξέγερση των δικαστηρίων στην Ισπανία: είναι επίσημο! Η δεύτερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται αντισυνταγματική

Κοινοποίηση:
isptnnvtl

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας μόλις επέφερε το πολλοστό χαστούκι στη σοσιαλιστική κυβέρνηση υπό τον Πέδρο Σάντσεθ κηρύσσοντας…. στις 27 Οκτωβρίου, ότι η δεύτερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία διήρκεσε 6 μήνες χωρίς το Κοινοβούλιο ή το Σύνταγμα να μπορούν να ελέγξουν τις ενέργειες της κυβέρνησης, είναι αντισυνταγματική.

Στην Ισπανία, η δικαιοσύνη βρίσκεται σε πλήρη εξέγερση και το ερώτημα που τίθεται είναι αν η υπόλοιπη Ευρώπη θα ακολουθήσει το παράδειγμά της. Πράγματι, αφού διέταξαν την κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης να επιστρέψει όλα τα πρόστιμα που εισπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης τον Μάρτιο του 2020, τα δικαστήρια μόλις κήρυξαν αντισυνταγματική τη δεύτερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία διήρκεσε από τις 9 Νοεμβρίου 2020 έως τις 9 Μαΐου 2021.

Αυτή την Τετάρτη, οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και από άλλες πηγές, όπως το ισπανικό μέσο ενημέρωσης Infobae. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η απόφαση που εκδόθηκε στις 27 Οκτωβρίου από το Δικαστήριο αποτελεί πλήγμα για την ισπανική κυβέρνηση υπό τον Πέδρο Σάντσεθ, μετά την πρώτη ακύρωση της 1ης κατάστασης έκτακτης ανάγκης από το ίδιο Δικαστήριο.

Σύμφωνα με το Infobae, το οποίο μεταδίδει τις ίδιες πληροφορίες με την El Pais, το Συνταγματικό Δικαστήριο διαμαρτυρήθηκε κυρίως για τη διάρκεια της 2ης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, 6 μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων ούτε το Κοινοβούλιο ούτε το Κογκρέσο ήταν σε θέση να ελέγξουν τη δράση της κυβέρνησης. Το Δικαστήριο κατήγγειλε επίσης το γεγονός ότι η κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης υποκατέστησε τις αυτόνομες κοινότητες (ισπανικές περιφέρειες) που είχαν την αρμοδιότητα να το πράξουν.Στις 27 Οκτωβρίου, η ετυμηγορία της κυβέρνησης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην ισπανική πολιτική, όπου η αντιπολίτευση, ιδίως η δεξιά, χαιρέτισε το χαστούκι στο πρόσωπο της σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε παραπεμφθεί στο Δικαστήριο από το ισπανικό ακροδεξιό κόμμα Vox.Σε ένα tweet που αναρτήθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό, ο δημοσιογράφος Luis de Pino ανέφερε ότι το Vox κέρδισε τον αγώνα με 3 γκολ έναντι 0. “Vox και Σύνταγμα 3 – Pedro Sanchez 0”, ανέφερε ειρωνικά.Και δεν ήταν ο μόνος. Η πιο σκληρή κριτική ήρθε από τον Hermann Tertsch, την eminence grise της ισπανικής ακροδεξιάς. “Η κυβέρνηση του Σάντσεθ και η συμμορία του απομόνωσαν τον ισπανικό λαό για έξι μήνες, παραβιάζοντας βάρβαρα το Σύνταγμα. Αυτή η παραβατική κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί”, αντέδρασε.Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Οκτωβρίου, η ισπανική δικαιοσύνη απαίτησε από την κεντρική κυβέρνηση να επιστρέψει στους πολίτες όλα τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Θα κάνει το ίδιο και για τη δεύτερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Λογικά, θα έπρεπε. Θα το δούμε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. εχετε προεδρο δημοκρατιας συνταξιουχο με χομπυ τις γατες και ανεπαγγελτο πρωθυπουργο με συζυγο κυβερνητη

  2. Ο κυρίως στόχος των illuminati επικεντρώνεται στη Ψωροκωσταινα.Πρεπει πιάσει θυσία να αφανίσουν τη Ελληνική κοσμοκρατορία ως άλλη Ατλαντίδα.Να μη υπάρχει τίποτα που να θυμίζει πολιτισμο της Ελλάδας.
    Γι’αυτό τσιμεντωνουν την Ακρόπολη
    Γι’αυτο δεν βγάζουν τον Μ.Αλεξανδρο από τον Κάστα.
    Γι’αυτό δεν επιστρέφονται τα υπό ανά πάσα στιγμή έτοιμα προς καταστροφή οι κλεμμένες δήθεν προς φύλαξη αρχαιότητες μας.
    Γι’αυτό οι πιέσεις οικονομικές-θρησκευτικες-επιδημιολογικες- λάθρο προσφυγικές και Ερντογανικες που ασκούνται στους Ελληνες είναι σαφέστατα πολύ μεγαλύτερης έντασης σε σύγκριση με την των αλλων ευρωπαικων κρατων.
    Η λύση είναι μία,οργανωμένες μικρές ομάδες αντίστασης που θα αφυπνίζουν πρωτιστως τις λαϊκές φοβισμενες γειτονιες με γραφιτι.
    Δευτερευόντως,οι συνεργαζόμενες αοπλες ομάδες να θέσουν σε εφαρμογή σχέδιο ταυτόχρονης αρπαγής και πλήρους απομόνωσης πολλων υψηλών πολιτικών προσωπων για να εξαναγκάσουν σε παραίτηση όλο το πολιτικό φάσμα των υπολοίπων από τους 300.Στοχος η άμεση Προκηρυξη εκλογών με υπηρεσιακή κυβέρνηση τυχαίων κατωτερων δικαστών προς επιτευξη της εγκατάστασης του πολιτεύματος της Άμεσης Δημοκρατίας.

  3. Συγχαρητήρια στους Ισπανούς Ανώτατους Δικαστές! Εδώ περιμένουμε….

  4. Ο/Η Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών άνευ βολευτών και εκλογών. λέει:

    Εκεί έχουν δικαστές με @ρχίδια.
    Το τι έχουμε εμείς….. δε μπορώ να το αναφέρω εδώ…..

Comments are closed.