Εξελίξεις στη Γάζα: Οι αρχές επισημοποίησαν τον θάνατο συνταγματάρχη

Κοινοποίηση:
gaza14dd2

Σήμερα, οι ισραηλινές αρχές επιβεβαίωσαν τον θάνατο ενός υψηλόβαθμου στρατιωτικού κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Ο αριθμός των ισραηλινών απωλειών έχει φτάσει τις 358 από την έναρξη της χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης στις 27 Οκτωβρίου 2023.

 

Ο συνταγματάρχης Αχσάν Ντάκσα, διοικητής της τεθωρακισμένης ταξιαρχίας 401, ήταν 41 ετών και ανήκε στην κοινότητα των Δρούζων. Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, ο Ντάκσα σκοτώθηκε στη μάχη ενάντια στους τρομοκράτες της Χαμάς στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος του στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, ανέφερε ότι ο συνταγματάρχης σκοτώθηκε κοντά στο άρμα του στο βόρειο τμήμα της περιοχής.

Η ταξιαρχία 401, επικεφαλής της οποίας ήταν εδώ και τέσσερις μήνες ο συνταγματάρχης που σκοτώθηκε, “είναι επικεφαλής στην επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας”, διευκρίνισε ο Χαγκάρι.

Σύμφωνα με τον στρατό, ο αξιωματικός είχε παρασημοφορηθεί “για πράξη ανδρείας” αφού διέσωσε στρατιώτες που είχαν τραυματιστεί στον πόλεμο του 2006 εναντίον της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ τον χαρακτήρισε “ήρωα του Ισραήλ” λέγοντας πως ο θάνατός του “είναι μια απώλεια για το Κράτος του Ισραήλ και για την ισραηλινή κοινωνία”, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response