Επίδαυρος: «Πόλεμος» ξανά στο Twitter για την «Μήδεια» του Κάστορφ – «Ο κόσμος έφευγε και φώναζε ”ντροπή!”»

Κοινοποίηση:
ΟΟΟΟΟ

Αντιδράσεις στο Twitter

Η δυσαρέσκεια για το σκηνικό, σε συνδυασμό με την μαραθώνια διάρκεια της παράστασης – ξεπερνούσε τις τρεις ώρες και μάλιστα σε συνθήκες ισχυρού καύσωνα – ήταν οι βασικές αιτίες που έκανε κάποιους θεατές να αποχωρήσουν, και τα δύο βράδια, αρκετά πριν το φινάλε. Μάλιστα όπως αρκετοί γράφουν στο Twitter, πολλοί κατά την αποχώρησή τους φώναζαν «Ντροπή!» προς τους καλλιτέχνες.

«Φεύγω από την Επιδαυρο, πήγα να δω μηδεια ,πραγματικά αυτό που νιώθω είναι αποτροπιασμός,ντροπή και θυμός!Με δούρειο ίππο ένα αρχαίο δράμα ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε την σκηνή για να παρουσιάσει σκουπίδια,εξαπατώντας τους πάντες, οι οποίο έφευγαν από το θέατρο φωνάζοντας ΝΤΡΟΠΗ», ανέφερε κάποιος στο Twitter.

Άλλος αναρωτιέται «Τι λείπει από την #Μηδεια του Ευριπίδη σαν νόημα, μήνυμα, λογική, συναίσθημα που χρειάζεται “ερμηνεία” από το κάθε ατάλαντο καλλιτεχνίζον βλαχαδερό για να ανέβει σε μια παράσταση στην Επίδαυρο;»

Κάποιος με απογοήτευση σημειώνει: «Έχουμε τον χειρότερο “καλλιτεχνικό κόσμο” του γαλαξία»

Περισσότερα σχόλια απογοήτευσης στο twitter για την παράσταση της Επιδαύρου:

Κάποιος πάντως φάνηκε να απόλαυσε την παράσταση γράφοντας: «Ο Frank Castorf έφερε τη μαγεία του σινεμά στην #Επιδαυρο. Έκανε τη #Μηδεια κτήμα της καθεμιάς μας. Επέκτεινε τη σκηνή έξω από την σκηνή, σε μια παράσταση που τα μηνύματα ήταν ποταμός. Δεν με ενδιαφέρει που έφυγαν κάποιοι και άνοιξε η συζήτηση περί ορθής απόδοσης των τραγωδιών».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Ακούσατε για τον ΜΉΔΕΙΑΣ Μπούρκα που ανέβασαν στην Λάρισα;;;;;;;! Στην αφίσα άντρας με μπούρκα! Θα σας στείλω φωτογραφία!
    Ανέβασαν με την ευλογία του δήμου Λαρισαίων!

  2. Μήπως ο σκηνοθέτης θέλει να προσβάλει και να υποβαθμίσει τους θεατές και κατ’ επέκταση τους Έλληνες σε σκουπίδια, βάζοντας πραγματικά σκουπίδια στη κεντρική σκηνή;;;; Αυτό είναι το υπονοούμενο. Θα μπορούσε να γίνει σε κάποια άλλη χώρα αυτό;;;; ΟΧΙ. Θα τον είχαν απομακρύνει με συνοπτικές διαδικασίες. Να μη πούμε τίποτα άλλο.

  3. Τα πράγματα είναι απλά, οι παραστάσεις στην σημερινή εποχή γίνονται με επιχορήγηση από νεοταξίτες, αριστερά σκουπίδια και προοδευτικούς αρουραίους. Είναι ατάλαντοι και σιχάματα. Το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι προβοκατόρικες παραστάσεις για να το παίζουν μοντέρνοι. Δεν έχουν ούτε το παραμικρό ταλέντο ή την αίσθηση του τι είναι θέατρο και πιο το μύνημα του κάθε θεατρικού έργου είτε είναι αρχαιοελληνικού, είτε πχ Πιραντέλλο, ή οποιοσδήποτε θεατρικός συγγραφέας.
    Είναι σκουπίδια του προοδευτισμού…..

  4. Οταν ξεκινησε ο Ευαγγελατος να “εκμοντερνιζει”το αρχαιο θεατρο,ολοι ημασταν,στη γωνια καιροφυλακτουντες.Απο κει και μετα,υπηρξαν κι αλλοι,παντοτε σεβομενοι τον συγγραφεα και το θεμα που ηθελε να αναδειξει.Αυτο ειναι και το διαχρονικο της αρχαιας Θεατρικης τεχνης.Τωρα που μαζευτηκανε στις καιριες θεσεις ημετερα κωλοπαιδα με αλλου ειδους δεξιοτητες,η ασημαντοτητα τους και η αταλαντωσυνη τους θα βεβηλωνουν τον ναο που λεγεται Επιδαυρος,αλλα και ολοκληρη την τεχνη.Ποιός το περιμενε,υστερα απο Μινωτηδες Κατρακηδες και Σαρακατσανηδες,να ασχολουμαστε με ψωνισμενα τιποτε.Και,κοπελια,αμα δεν εχεις καταλαβει την εννοια τηςΜηδειας,ασχετα αν ειναι η Παξινου ή η Χ”αργυρη ή οι καινουργες, δες πρωιναδικα.Η συγκεκριμενη[και οχι τα αλλα περιττωματα]παρασταση και σχεση δεν ειχε με τον τιτλο[ας εβαζε αλλον]και ειχε τραβηγμενα σκηνικα.Το παραμυθακι της βαθυκουλτουρας του Φαργκανη και του Αελλω,το φαγαμε μικροι στη μαπα.

  5. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΡΕΥΩ ΚΑΙ Γ@ ΜΩ ΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑ. ΕΤΣΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΤΑΛΑΝΤΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ (?) ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.
    ΕΓΩ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΩΝΑΖΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΠΕΛΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ (ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΗ!!).

  6. Ανώμαλοι και διεστραμμένοι. Νομίζουν ότι είναι καλλιτέχνες. Αλλά αυτά τα σκουπίδια έχουν στην ψυχή τους, αυτά βγαζουν προς τα έξω. Δεν φταίνε όμως αυτοι, αλλά εμείς οι τοοοσο ανεκτικοί πλέον νεοέλληνες, που τους αφηνουμε να βεβηλώνουν την ιερή κληρονομιά μας. Η ζήλια και το μίσος τους φαίνεται πλέον καθαρά.

Comments are closed.