Επίθεση στο Μόναχο: Τουλάχιστον 28 τραυματίες – Υπό κράτηση ο δράστης

Κοινοποίηση:
339c7962-monaxo

Τουλάχιστον 28 είναι οι τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους σοβαρά, μετά το περιστατικό στο Μόναχο, όπου οδηγός, έπεσε με τον αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος.

Νωρίτερα η αστυνομία είπε ότι ο ύποπτος ήταν ένας 24χρονος Αφγανός, που είχε ζητήσει άσυλο. Ο δράστης είχε έρθει στη Γερμανία στα τέλη του 2016 ωστόσο η αίτησή του αργότερα απορρίφθηκε. Η αστυνομία επισήμανε ακόμα σε δηλώσεις της πως αστυνομικοί πυροβόλησαν αμέσως το αυτοκίνητο του δράστη, ο οποίος και συνελήφθη. Ωστόσο του χορηγήθηκε μία προσωρινή άδεια παραμονής, το οποίο σημαίνει ότι αναστάλθηκε η απέλασή του.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ήταν γνώριμος των αρχών για περιπτώσεις κλοπών και ναρκωτικών.

Την ίδια ώρα έφτασε στο Μόναχο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του για το συμβούλιο ασφαλείας που αρχίζει την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την αστυνομία η επίθεση δεν σχετίζεται με τη σύνοδο αλλά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Μόναχο, Thomas Schelshorn, δήλωσε πως για λόγους ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί στην πόλη περίπου 5.000 αστυνομικοί.

«Έχουμε πολύ υψηλά στάνταρντς σε επίπεδο ασφάλειας» είπε σύμφωνα με το Reuters. Πρόσθεσε ακόμα πως θα υπάρχει προστασία στις διαδηλώσεις που γίνονται στην πόλη όπως και οι συμμετέχοντες στη σύνοδο για την ασφάλεια. Διευκρίνισε ωστόσο πως δεν μπορεί να υπάρχει 100% προστασία, «όπως είδαμε σήμερα».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος κόσμου, που συμμετείχαν σε συνδικαλιστική διαδήλωση στο Μόναχο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το περιστατικό τραυματίστηκαν 28 άνθρωποι, ορισμένοι σοβαρά.

Η αστυνομία δήλωσε πως οδηγός ήταν ένας 24χρονος Αφγανός που είχε ζητήσει άσυλο και ήταν γνωστός στις αρχές για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών. «Έχει τεθεί υπό κράτηση» δήλωσε η αστυνομία. Υπήρξαν αναφορές που έκαναν λόγο για δεύτερο επιβάτη στο αυτοκίνητο κάτι που η αστυνομία όμως δεν επιβεβαιώνει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response