Επίσημη παραδοχή ήττας της Ουκρανίας – Zelensky: Μπορεί να υποχωρήσουμε

Κοινοποίηση:
c57393579f8e256d8e751c8b6b1a54ca_XL

Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος αναγνωρίζει επίσημα ότι λόγω της έλλειψης όπλων και πυρομαχικών… ο Ουκρανικός στρατός μπορεί να υποχωρήσει…
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη αναγνώριση της ήττας των Ουκρανικών δυνάμεων…
Εν τω μεταξύ ο αμερικανικός τύπος έχει άρδην αλλάξει… αφού η Wall Street Journal αναγνωρίζει επίσημα ότι ο Putin ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι μετρ στρατηγικής και του βγήκε στην Ουκρανία…
Ο Scott Ritter πρώην αξιωματικός της CIA προειδοποιεί ότι εάν η Ουκρανία δεν σταματήσει να προκαλεί την Ρωσία, μιλώντας για στόλο θαλάσσιων drones θα χάσει μετά βεβαιότητας την Οδησσό…
Επίσης ο Scott Ritter αναφέρει ότι ο Zelensky δεν θα είναι πρόεδρος της Ουκρανίας το 2025.
Ο γνωστός Γάλλος πανεπιστημιακός Jacques Sapir, εκτιμά ότι σβήνουν και οι τελευταίες ελπίδες του Zelensky ενώ έφτασε η Ημέρα της Κρίσης για την Ουκρανία.

Bloomberg: Ο Zelensky ανακοίνωσε πιθανή υποχώρηση του στρατού λόγω έλλειψης πυρομαχικών -… έτσι είναι η ζωή

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας παραδέχτηκε ότι η έλλειψη πυρομαχικών, που προκαλείται από μια μετατόπιση της προσοχής της παγκόσμιας κοινότητας στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Hamas θα οδηγήσει τελικά στην υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποστηρίζει το Bloomberg.
«Το επίκεντρο μετατοπίζεται λόγω της Μέσης Ανατολής και άλλων λόγων.

Χωρίς υποστήριξη, θα υποχωρήσουμε» ανέφερε ο Zelensky στο Bloomberg

Η Ουκρανία σύμφωνα με τον Zelensky, έχει απόλυτη ανάγκη από βλήματα 155 χιλιοστών, η προμήθεια των οποίων έχει επιβραδυνθεί σημαντικά, γεγονός που «υπονομεύει τις στρατιωτικές προσπάθειες» των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι προμήθειες μας έχουν μειωθεί αλλά αυτή είναι η ζωή – και αυτό είναι φυσιολογικό, αφού όλοι παλεύουν να επιβιώσουν, τόνισε ο Zelensky.
Όπως ανέφερε το Bloomberg, οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων οβίδων 155 χιλιοστών, εν μέσω εκκλήσεων από τις ΗΠΑ.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Biden υπέγραψε νομοσχέδιο χρηματοδότησης δύο φάσεων που θα κρατήσει ανοιχτή την κυβέρνηση μέχρι τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2024.
Το προσωρινό μέτρο είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού – ο νόμος που υπέγραψε ο Biden δεν προβλέπει τη διάθεση των 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ζήτησε η κυβέρνηση για βοήθεια στην Ουκρανία και το Ισραήλ, ενώ δεν περιλαμβάνει περικοπές στον προϋπολογισμό που επιδιώκουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Bloomberg: Οι ΗΠΑ δεν θα εγκρίνουν βοήθεια προς την Ουκρανία τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2023

Η απόφαση των ΗΠΑ να παράσχουν νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία δεν θα ληφθεί νωρίτερα από τα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μέχρι τις αρχές του 2024, υποστηρίζει το Bloomberg.
«Η νέα βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία κινδυνεύει να καθυστερήσει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2023, και ίσως περισσότερο, θέτοντας αμφιβολίες για την ικανότητα της Ουάσιγκτον να υποστηρίξει την μεταφορά όπλων που τόσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ όσο και η ουκρανική κυβέρνηση πιστεύουν ότι είναι ζωτικής σημασίας», αναφέρει το Bloomberg.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου , οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη αρχίσει να περιορίζουν τη ροή στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, εν αναμονή της απόφασης των ΗΠΑ.

Sapir (Γάλλος πανεπιστημιακός) : Σβήνουν οι τελευταίες ελπίδες Zelensky

Τα λόγια του Zelensky φαίνεται να είναι «τόσο συμβολικά όσο και αληθινά», καθώς οι «ελπίδες νίκης της Ουκρανίας, που ήταν ήδη αμυδρές θα σβήσουν» εάν σταματήσει η συνεχής ροή όπλων και πυρομαχικών προς το Κίεβο από τη Δύση, υποστήριξε ο Jacques Sapir, ειδικός στην παγκόσμια οικονομία και διευθυντής έρευνας της Ανώτατης Σχολής Κοινωνικών Επιστημών (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales) στην ιστοσελίδα του τριμηνιαίου περιοδικού Front Populaire
Σύμφωνα με τον ίδιο, η υποστήριξη της Ουκρανίας δεν ήταν ποτέ «ύψιστη προτεραιότητα» για τις δυτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από τις δηλώσεις για το θέμα που έκαναν στο παρελθόν.
«Οι Ουκρανοί ηγέτες επιλέγουν να πιστεύουν τα λόγια και όχι τα γεγονότα από την άνοιξη του 2022», είπε ο Sapir.
«Τώρα έφτασε η Ημέρα της Κρίσης για την ουκρανική ηγεσία», πρόσθεσε ο Γάλλος πανεπιστημιακός.

Vallely (στρατηγός ΗΠΑ): Επιδεινώνεται δραματικά η κατάσταση για τους Ουκρανούς στο πεδίο της μάχης – Μένουν άλλες 60 μέρες

Αρκετές ευρωπαϊκές δυνάμεις στρέφουν την προσοχή τους από την Ουκρανία προς το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, επισημαίνει ο Paul E. Vallely, απόστρατος στρατηγός του αμερικανικού στρατού και πρόεδρος του Ιδρύματος Stand Up America US.
Παρατηρεί ότι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της Ευρώπης, η Γερμανία, «υστερεί στην υποστήριξη της Ουκρανίας σε μεγάλο βαθμό», παρόλο που το Βερολίνο υποσχέθηκε πρόσφατα να «διπλασιάσει αυτή την υποστήριξη στα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024 και να προσφέρει επίσης κρίσιμη αεροπορική άμυνα. συστήματα στον Zelensky.
«Έτσι αυτό που λένε και αυτό που κάνουν μπορεί να είναι δύο διαφορετικά πράγματα», υποστηρίζει ο Vallely.
Έχοντας εκφράσει τις αμφιβολίες του για την ικανότητα των ΗΠΑ και της Ευρώπης να εκπληρώσουν τις πιο πρόσφατες υποσχέσεις τους, ο Vallely εκτιμά επίσης ότι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης μπορεί σύντομα να επιδεινωθεί για το Κίεβο καθώς «ο χειμώνας προχωρά και οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις προχωρούν».
«Ο Zelensky συνεχίζει να λέει ότι κερδίζει, και μερικοί από τον δυτικό Τύπο λένε ότι η Ουκρανία κερδίζει, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι.
Οι επόμενες 60 ημέρες θα είναι κρίσιμες για την Ουκρανία, όσον αφορά εμένα», σημείωσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: