Επίσημο: Η «Ομπρέλα» εκτός ΣΥΡΙΖΑ! Το κείμενο με το σκεπτικό της αποχώρησης

Κοινοποίηση:
VDVDSVS

H «Ομπρέλα» αποχώρησε και επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Σημασία, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την ομάδα του να πιστοποιούν την απόφασή τους με σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα.

Την εν λόγω ανακοίνωση συνυπογράφουν 45 (πρώην) στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους ο Τσακαλώτος και η -επίσης βουλευτής- Πέτη Πέρκα, καθώς επίσης ο Νίκος Φίλης και οι -παραιτηθέντες από το κόμμα την Παρασκευή- Πάνος Σκουρλέτης και Δημήτρης Βίτσας, οι οποίοι συγκαταλέγονται στα τέσσερα στελέχη που είχαν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας προς διαγραφή από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το κείμενο να επισημαίνει πως η πρόταση για δημοψήφισμα ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Στο πλήρως επεξηγηματικό κείμενό τους, τα 45 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ ασκούν σκληρή κριτική στην ηγεσία του κόμματος, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «ενώ με αυταρχισμό ξηλώνει χωρίς διαδικασίες πρόσωπα, ακόμα και αυτά της διεύρυνσης, κρατάει ως κόρη οφθαλμού τη διαρκή και βίαιη μετάλλαξη, αυτή ακριβώς που οδήγησε σε διαρκείς ήττες και σε απώλεια πολιτικής και κοινωνικής επιρροής». Προσθέτουν δε ότι η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΕ «ήταν μνημείο αλαζονείας, αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς» και κάνουν λόγο για «πρακτική του τραμπισμού». Αναφέρουν ότι «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν ότι «προανήγγειλε το ανήκουστο, βοναπαρτικό και ασφαλώς βαθιά αντιδημοκρατικό: τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την “απομπομπή”, όπως είπε, των τεσσάρων στελεχών του κόμματος».

Αναφέρουν ότι «επειδή επιμένουμε αριστερά και το όραμά μας είναι ο σοσιαλισμός με ελευθερία και δημοκρατία, δεν μπορούμε πλέον να νομιμοποιούμε με την παρουσία μας το έγκλημα που έχει γίνει σε βάρος ενός μοναδικού στην Ευρώπη ιδεολογικού και πολιτικού εγχειρήματος». Οι υπογράφοντες δηλώνουν, τέλος, ότι αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όμως, τονίζουν: «Παραμένουμε στις επάλξεις και στην υπόθεση της ανανεωτικής – ριζοσπαστικής Αριστεράς. Επιλέγουμε να υπηρετήσουμε τη δυνατότητα υπεράσπισης μιας νέας νικηφόρας προοπτικής της ριζοσπαστικής Αριστεράς». Και, εν είδει τελεσίγραφου «προς όσες και όσους ελπίζουν και επιδιώκουν εδώ και χρόνια το τέλος της Αριστεράς», επισημαίνουν πως «δεν θα ξεμπερδέψετε τόσο εύκολα μαζί της».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Παραδωστε τις εδρες σας κκ αποχωρησαντες οπως ειπε και ο Προεδρας! Τοσες ξεφωνημενες στη Συγγρου περιμενουνε να τις παραλαβουνε! Μιλαμε για καταντια αμερικανοεπιβαλλομενης Λουγκρας! Ετσι κυρα Γιαννα? Ευγε σου αλλα εδω ειναι Ελλαδα του Κολοκοτρωνη και του Καραισκακη!

Comments are closed.