Επίσκεψη Β.Ορμπάν στη Μόσχα: «Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ειρήνη»

Κοινοποίηση:
orban-putin

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν βρίσκεται στη Μόσχα για να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, μια συνάντηση που προκαλεί αντιδράσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Η Ουγγαρία, η οποία προεδρεύει του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους επόμενους έξι μήνες, έχει υποστεί κριτική από την ΕΕ για τη στάση της απέναντι στη Ρωσία.

Ο Όρμπαν επισκέφθηκε την Ουκρανία στις 2 Ιουνίου ως ηγέτης της προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρότεινε στον πρόεδρο Ζελένσκι όρους για μια εκεχειρία, οι οποίοι απορρίφθηκαν από τον Ζελένσκι.

Ο Όρμπαν δήλωσε ότι εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή ήπειρο και πως η ειρήνη είναι προς το συμφέρον της, αλλά μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η υποψήφια για τη θέση της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας, Κάγια Κάλας, επέκριναν έντονα την επίσκεψη του Όρμπαν στη Ρωσία, δηλώνοντας ότι υπονομεύει την ενότητα της ΕΕ.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τόνισε ότι ο Όρμπαν δεν εκπροσωπεί το ΝΑΤΟ στη Ρωσία, αλλά ενεργεί ως πρωθυπουργός της Ουγγαρίας. 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response