Επαφές Σολτς με Μελόνι για το (λαθρο)μεταναστευτικό και τους ελέγχους στα σύνορα

Κοινοποίηση:
Meloni_up

Η Ιταλία και η Γερμανία ενισχύουν τη συνεργασία τους σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, όπως προκύπτει από την πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι με τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς. Η συνομιλία αυτή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και εστίασε σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση της μετανάστευσης στην Ευρώπη.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, κεντρικά θέματα της συζήτησης ήταν οι νέες πολιτικές που υιοθετεί το Βερολίνο, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων στα χερσαία σύνορα της Γερμανίας. Αυτές οι πρωτοβουλίες αποσκοπούν στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης και στη βελτίωση της ασφάλειας στα σύνορα.

Η Μελόνι και ο Σολτς συμφώνησαν να διατηρήσουν στενή επαφή για να ενισχύσουν τόσο τις εσωτερικές όσο και τις εξωτερικές πτυχές της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ευρώπη. Οι δύο ηγέτες τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης των μεταναστών, καθώς και την ανάγκη για αποτελεσματικές διαδικασίες επιστροφής και καταπολέμησης του trafficking ανθρώπων.

Αυτή η επικοινωνία υπογραμμίζει τη δέσμευση των δύο χωρών να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη μετανάστευση, αναγνωρίζοντας ότι απαιτείται μια συντονισμένη προσέγγιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αφου διαλεξατε τα σκλαβακια σας πιονακια αναλωσιμα της ΝΤΠ το ριξατε στα meeting! Κουλαρετε με κανα καλο κρασι και λουκανικακι Φρανκφουρτης!

Leave a Response