Επείγουσα επιχείρηση διάσωσης φάλαινας στη Νέα Ζηλανδία

Κοινοποίηση:
thalassa__2_

Στις 16 Σεπτεμβρίου, μια σημαντική επιχείρηση διάσωσης έλαβε χώρα στο νησί Kawau της Νέας Ζηλανδίας, όπου διασώστες απελευθέρωσαν μια νεαρή μπλε πυγμαία φάλαινα που είχε παγιδευτεί κάτω από μια ιδιωτική προβλήτα. Η επιχείρηση αυτή αναδεικνύει την ανάγκη για προστασία των θαλάσσιων ειδών και την ευαισθητοποίηση γύρω από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

 

Κατά τη διάρκεια της διάσωσης, η φάλαινα φάνηκε ανήσυχη καθώς πλησίαζε μια φορτηγίδα που είχε σκοπό να αποσυναρμολογήσει την αποβάθρα. Ωστόσο, παρέμεινε ήρεμη καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Το Υπουργείο Προστασίας της Φύσης ανέφερε ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν περιβαλλοντολόγοι, εργολάβοι και κάτοικοι της περιοχής, υπογραμμίζοντας τη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών φορέων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η νεαρή μπλε πυγμαία φάλαινα απελευθερώθηκε περίπου στις 6 μ.μ. τοπική ώρα και κολύμπησε προς βαθύτερα νερά, σηματοδοτώντας μια επιτυχία για τους διασώστες και την τοπική κοινότητα. Αυτή η διάσωση είναι ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου ότι οι μπλε πυγμαίες φάλαινες είναι ένα υποείδος που έχει πληγεί σοβαρά από τη φαλαινοθηρία και σήμερα θεωρούνται απειλούμενες με εξαφάνιση σύμφωνα με τον κατάλογο του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF).

 

Reuters

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response