Η συνέντευξη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν που ανακοίνωσε ο Τάκερ Κάρλσον επιβεβαιώθηκε από το Κρεμλίνο ότι πραγματοποιήθηκε.
Ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε προσωπικά με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον. Σύμφωνα με τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Πεσκόφ δήλωσε: «Ναι, μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό» και «μόλις… είναι έτοιμο, θα δοθεί στη δημοσιότητα».
Εξηγώντας γιατί η Ρωσία συμφώνησε να δώσει συνέντευξη στον Κάρλσον, ενώ είχε απορρίψει άλλους δυτικούς δημοσιογράφους, ο Πεσκόφ είπε ότι ενώ δεν θεωρεί τον Κάρλσον φιλορώσο, δεν είναι ούτε φιλοουκρανός, απλώς φιλοαμερικανός, και κατά συνέπεια «έχει μια θέση που διαφέρει από τα υπόλοιπα (δυτικά μέσα ενημέρωσης)… τουλάχιστον είναι κάθετα διαφορετική από τη θέση των παραδοσιακών αγγλοσαξονικών μέσων ενημέρωσης».
Ο όρος «αγγλοσαξονικό» είναι ένας συνηθισμένος ρωσικός χαρακτηρισμός που αναφέρεται σε αυτό που οι Ρώσοι αντιλαμβάνονται ως αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια πολιτική από τους βορειοευρωπαίους, όπως εκπροσωπούνται από την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.
Αποκαλύφθηκε ότι ο Τάκερ Κάρλσον έφτασε στη Μόσχα το Σαββατοκύριακο και επιβεβαίωσε τη δική του παρουσία και την πρόθεσή του να πάρει συνέντευξη από τον Ρώσο πρόεδρο, με δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Τρίτης. Ο Κάρλσον δήλωσε ότι η συνέντευξη με τον Πούτιν ήταν σημαντική – αν και επικίνδυνη – επειδή, κατά την άποψή του, η μονόπλευρη ενημέρωση από τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης έχει αφήσει πολλούς Αμερικανούς να αγνοούν πολλά από όσα συμβαίνουν με τη Ρωσία.
Ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε ορισμένες αναφορές για τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι οποίες, όπως είπε, αναπαρήγαγαν τυφλά τις πληροφορίες της ουκρανικής κυβέρνησης, «κυβερνητική προπαγάνδα».
«Δεν είμαστε εδώ επειδή αγαπάμε τον Βλαντιμίρ Πούτιν», είπε ο Κάρλσον το βράδυ της Τρίτης, σημειώνοντας: «Είμαστε εδώ επειδή αγαπάμε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και θέλουμε να παραμείνουν ευημερούσες και ελεύθερες».
Ο Τάκερ Κάρλσον ισχυρίστηκε στο κλιπ του την Τετάρτη ότι άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν είχαν «μπει στον κόπο» να προσπαθήσουν να πάρουν συνέντευξη από τον Πούτιν, μια παρατήρηση που αμφισβητήθηκε από ορισμένους δημοσιογράφους που ισχυρίστηκαν ότι προσπάθησαν αλλά απέτυχαν σε αυτή την προσπάθεια. Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι έλαβε όντως αιτήματα για συνεντεύξεις από δυτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά τα απέρριψε με την αιτιολογία ότι δεν προσπαθούν να «φανούν τουλάχιστον αμερόληπτοι όσον αφορά την κάλυψη των όσων συμβαίνουν».
«Όλα αυτά είναι μέσα ενημέρωσης που παίρνουν μονόπλευρη θέση… δεν υπάρχει καμία επιθυμία να επικοινωνήσουμε με τέτοια μέσα ενημέρωσης και δεν υπάρχει σχεδόν κανένα νόημα σε αυτό, είναι απίθανο να υπάρξει κάποιο όφελος από αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν Πεσκόφ.
Η καταδίκη του Κάρλσον για τη συνέντευξη που πήρε από τον πρόεδρο Πούτιν ήταν άμεση, με αμερικανικές προσωπικότητες όπως ο νεοσυντηρητικός συγγραφέας Μπιλ Κρίστολ, παραφράζοντας ένα μιμίδιο να γράφει: «Ίσως χρειαζόμαστε ένα ολικό και ολοκληρωτικό κλείσιμο της επανεισόδου του Τάκερ Κάρλσον στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι οι εκπρόσωποι της χώρας μας να καταλάβουν τι συμβαίνει» και ο πρώην βουλευτής Άνταμ Κίνζινγκερ να ισχυρίζεται απλά: «Είναι προδότης».
Ο αρχιευρωκράτης και επίδοξος δαμαστής των απανταχού λαϊκιστών Γκι Φερχόφστατ αποκάλεσε τον Κάρλσον «φερέφωνο»του Πούτιν και «εχθρό όλων όσων πρεσβεύουν οι ΗΠΑ», ενώ κάποια στιγμή η εκπρόσωπος του μεταλλαγμένου στρατού της Ουκρανίας Σάρα Άστον Τσιρίλο δήλωσε ότι ο Κάρλσον είναι ο «αγαπημένος αυλικός ευνούχος του Κρεμλίνου» και «εχθρός της ανθρωπότητας».