Επικίνδυνη κλιμάκωση: Κατηγορίες Ζελένσκι κατά Πούτιν για επιθέσεις σε πυρηνικές υποδομές

Κοινοποίηση:
029dd4ee-zelenskyy

Σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου 2024, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις προθέσεις της Ρωσίας. Σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανέφερε ότι οι πληροφορίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας του υποδεικνύουν ότι η Ρωσία σχεδιάζει επιθέσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας και στις υποδομές τους.

 

Ο Ζελένσκι επίσης εξέφρασε την αμφιβολία του για το πραγματικό ενδιαφέρον των Κίνας και Βραζιλίας σχετικά με την επίλυση της σύγκρουσης.

«Δεν θα αυξήσετε την ισχύ σας σε βάρος της Ουκρανίας. Όταν κάποιοι προτείνουν εναλλακτικές, σχέδια διευθέτησης με μισή καρδιά, λεγόμενες δέσμες προτάσεων, όχι μόνο αδιαφορούν για τα συμφέροντα και την οδύνη των Ουκρανών αλλά δίνουν στον Πούτιν πολιτικό χώρο για να συνεχίσει τον πόλεμο», ξεκαθάρισε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε επίσης πως η χώρα του «δεν θα δεχθεί ποτέ μια συμφωνία ειρήνης που θα της επιβληθεί από τις μεγάλες δυνάμεις».

«Οι Ουκρανοί δεν θα αποδεχθούν ποτέ μια ενδεχόμενη συμφωνία ειρήνης με τη Μόσχα η οποία θα τους “επιβληθεί”», είπε καταγγέλλοντας τις μεγάλες δυνάμεις που συνωμοτούν σε βάρος των μικρών χωρών.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response