Επισκόπηση κυπριακών εφημερίδων: Δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα της Τρίτης η παραίτηση για τις επίμαχες υπερωρίες

Κοινοποίηση:
κυπρος

Η παραίτηση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Δόξας Κωμοδρόμου στον απόηχο της δημόσιας αντιπαράθεσης για το θέμα των υπερωριών, είναι το θέμα που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τρίτης.

Άλλα κύρια θέματα αφορούν τον έλεγχο που ξεκίνησε ο Γενικός Ελεγκτής για τη μισθοδοσία του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη όσο ήταν απεσπασπασμένος από το ΥΠΕΞ, τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Κεντρική Τράπεζας για την ακρίβεια και το ΑΕΠ, την επίδραση της εκλογής Κασσελάκη στην κυπριακή πολιτική σκηνή και την φυγή χιλιάδων Αρμενίων μετά την ήττα στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Έληξε ά-Δόξα», γράφει ότι παραιτήθηκε από τη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου η Δόξα Κωμοδρόμου, ενώ κανείς δεν πήρε την ευθύνη για τις υπερωρίες που ζητήθηκαν από τη Βουλή. Αλλού γράφει ότι θέλει τριμερή με τα έξι σημεία ο Ερσίν Τατάρ.

Επίσης αναφέρεται σε «πέτρινα χρόνια» για τα νοικοκυριά, γράφοντας ότι η Κεντρική Τράπεζας αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για ακρίβεια και ΑΕΠ το 2023-24.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Στο κάδρο των ερευνών από χθες και ο αποσπασμένος Χριστοδουλίδης», γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής ζήτησε καταστάσεις μισθοδοσίας από το ΥΠΕΞ για την πενταετία που ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπηρετούσε με απόσπαση στο Προεδρικό.

Αλλού αναφέρεται στην παραίτηση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου λόγω του θέματος των υπερωριών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι χαμηλώνει ο πήχης της ανάπτυξης.

Στο κύριο του θέμα με τίτλο «Η Δόξα έφυγε, η τάτσα έμεινε» ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι τηρήθηκε σιγή ιχθύος από την Κυβέρνηση για το επίμαχο ζήτημα των υπερωριών μετά την παραίτηση Δόξας Κωμοδρόμου.

Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και γράφει για «ρίχτερ Κασσελάκη» και στην κυπριακή πολιτική σκηνή. Αλλού γράφει ότι αλλάζει η διαδικασία για τα εξώδικα στις κάμερες και θα γίνεται ενημέρωση με μηνύματα.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εξευτέλισαν του θεσμούς και τώρα ζητούν και τα ρέστα», γράφει ότι με κάθε τρόπο προσπαθούν να κλείσουν το θέμα και να κουκουλώσουν το σκάνδαλο για τις υπερωρίες εργαζομένων στο Προεδρικό.

Αλλού αναφέρεται σε «τρύπιους» ελέγχους για προσβασιμότητα ΑΜΕΑ σε ιατρικά κέντρα. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι το ΤΕΠΑΚ υποδέχθηκε χθες τους πρώτους του φοιτητές στο νέα κτήριό του στην Πάφο.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι εθνοτικοί Αρμένιοι εγκαταλείπουν το Καραμπάχ μετά την ήττα», γράφει ότι η Ρωσία είπε στον Πρωθυπουργό της Αρμενίας ότι κάνει ένα μεγάλο λάθος που προστρέχει στη Δύση.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών παραδέχεται ότι μεγάλη μερίδα των μισθωμένων τ/κ περιουσιών έχουν πρόβλημα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην παραίτηση της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου λόγω του θέματος των υπερωριών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Βρε ούστ απ΄εδώ. Ολοι απατεώνες είστε. Χαμένα κορμιά.

Comments are closed.