Επιστήμονες σχεδίασαν ρομπότ που μπορεί να πηδήξει ψηλότερα από το Άγαλμα της Ελευθερίας

Κοινοποίηση:
unitree-g1-5

Οι επιστήμονες σχεδίασαν ένα ρομπότ που θα μπορούσε να πηδήξει ψηλότερα από το Άγαλμα της Ελευθερίας, αν οι άνθρωποι το κατασκεύαζαν ποτέ.

Με την εφεύρεση της τεχνητής νοημοσύνης, αναπτύσσονται συνεχώς ρομπότ με απίστευτες ικανότητες. Οι ειδικοί έχουν κατασκευάσει ένα ρομπότ-σκύλο-οδηγό με τεχνητή νοημοσύνη για άτομα με προβλήματα όρασης, ενώ οι προγραμματιστές εργάζονται επίσης πάνω σε ένα ρομπότ ύψους 15 ποδιών που μπορεί να εξερευνήσει το φεγγάρι.

Τώρα, οι μηχανικοί ισχυρίζονται ότι έχουν αναπτύξει ένα σχέδιο για ένα ρομπότ που μια μέρα θα είναι σε θέση να πηδήξει 120 μέτρα στον αέρα, ψηλότερα δηλαδή από το Άγαλμα της Ελευθερίας της Νέας Υόρκης.

Οι ειδικοί ανέπτυξαν την τεχνολογία των υψηλών αλμάτων προκειμένου να εξερευνήσουν δύσβατα εδάφη που άλλες τεχνολογίες ρομπότ θα δυσκολεύονταν να διασχίσουν, όπως σπήλαια και δάση.

Υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο τα ρομπότ με τα υψηλά άλματα να χρησιμοποιηθούν για την εξερεύνηση άλλων πλανητών, όπως η Σελήνη.

Σχεδιάστηκε από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και διαθέτει πόδια σε σχήμα πρίσματος που διαθέτουν ελατήρια. Είναι σχεδιασμένα για να μεγιστοποιούν την ποσότητα της ενέργειας που μεταφέρεται κατά τη διάρκεια μιας κίνησης άλματος, επιτρέποντας στα ρομπότ να πηδούν αρκετές φορές το ύψος τους.

Για να πειραματιστούν, κατασκεύασαν ένα ρομπότ ύψους 40 εκατοστών (15,7 ιντσών) που μπορούσε να πηδήξει πάνω από 1,6 μέτρα (5 πόδια) στον αέρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. …μετά από κάποια χρόνια … αυτά τα κατασκευάσματα θα επιβάλλουν την “τάξη” …πάντα για το καλό μας

  2. Λύσσανε τα προβλήματα στη γη και σκέφτηκαν εξερευνήσουν το φεγγάρι.

  3. Λύσσα με το φεγγάρι και τα ουράνια σώματα. Όσο και να εξερευνήσετε σιχάματα του Σατανά τίποτα δεν θα βρείτε αν δεν το θέλει ο Θεός.

  4. Τον θυμάστε τον Τιραμόλα που γινόταν σαν το ελατήριο και πηδούσε ψηλά! Τώρα έφτιαξαν το ρομπότ Τιραμόλα!

Comments are closed.