Εργάτης σκοτώνεται κατά τη δοκιμή με τρενάκι σε λούνα παρκ πριν από το Oktoberfest

Κοινοποίηση:
Καταγραφή-85 keri

Το Μόναχο βρίσκεται σε σοκ μετά από ένα τραγικό ατύχημα που συνέβη μόλις 24 ώρες πριν από την έναρξη του ετήσιου φεστιβάλ μπύρας, του Oktoberfest. Ένας 20χρονος Ρουμάνος εργάτης βρήκε τον θάνατο κατά τη διάρκεια δοκιμών σε τρενάκι λούνα παρκ.
Ο εργάτης χτυπήθηκε από βαγόνι που είχε αναπτύξει τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα στο πλαίσιο δοκιμής. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Μονάχου, ο άτυχος εργάτης βρισκόταν στις ράγες όταν συνέβη το ατύχημα, αλλά παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί βρισκόταν εκείνη τη στιγμή.
Ο 20χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο της βαυαρικής πρωτεύουσας, όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Το ατύχημα έχει σοκάρει τους κατοίκους του Μονάχου και τους επισκέπτες που είχαν έρθει να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανέφερε ότι το τραγικό περιστατικό δεν σχετίζεται με την ασφάλεια των επισκεπτών που θα χρησιμοποιήσουν το τρενάκι: «Ήταν ένα εργατικό ατύχημα που συνέβη κατά το στήσιμο» της διαδρομής.

Το συγκεκριμένο τρενάκι ονομάζεται Olympia Looping – θυμίζει τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους – και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Oktoberfest του 1989. Το συνολικό μήκος της διαδρομής φθάνει τα 1.250 μέτρα και τα βαγόνια αναπτύσσουν ταχύτητα έως και 90 χλμ/ώρα.

Τον Μάρτιο του 2022 ανάλογο δυστύχημα με τρενάκι λούνα παρκ είχε σημειωθεί στη Βιέννη, με θύμα μια 30χρονη εργαζόμενη. Κατά τραγική ειρωνεία, αφορούσε το ίδιο τρενάκι, το οποίο είχε μεταφερθεί τότε στο πάρκο ψυχαγωγίας Πράτερ της αυστριακής πρωτεύουσας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ενας 20χρονος Ρουμάνος εργάτης βρήκε τον θάνατο κατά τη διάρκεια δοκιμών σε τρενάκι λούνα παρκ.

    τα σχολια περιττά …

    η λευκή μας φυλή απειλείται …..

Leave a Response