Ερευνα: Οι Ελληνες δεν πάνε στα μουσεία

Κοινοποίηση:
ΜΟΥΣΕΙΟ

Μία ενδεικτική έρευνα κοινού σε δείγμα 1.500 ατόμων ανέδειξε την όχι και τόσο καλή σχέση των Ελλήνων με τα μουσεία. Σχεδόν 6 στους 10 Έλληνες δεν επισκέφθηκαν κάποιο μουσειακό χώρο σε διάστημα ενός χρόνου, όπως αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο βιβλίο του δημοσιογράφου Κώστα Λασκαράτου «μουσεία INFLUENCERS».

Στο ερώτημα: «πότε επισκεφθήκατε τελευταία φορά κάποιο ελληνικό μουσείο;», λιγότεροι από ένας στους δύο ερωτηθέντες -δηλαδή ποσοστό 43,6%- απάντησαν πως έχουν πραγματοποιήσει μία τουλάχιστον επίσκεψη μέσα στους τελευταίους 12 μήνες. Το 19,0% του δείγματος επισκέφθηκε έναν μουσειακό χώρο πριν από 1-2 χρόνια, ενώ το 27,7% απάντησε πως έχει περισσότερα από δύο έτη να βρεθεί σε αντίστοιχο μέρος.

Η ενδεικτική έρευνα -τηλεφωνική και διαδικτυακή- πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια πολιτικής αναλύτριας. Πραγματοποιήθηκαν για την ακρίβεια 921 τηλεφωνικές κλήσεις και 490 διαδικτυακές επικοινωνίες. Η συλλογή δεδομένων έγινε από 27 Απριλίου έως 18 Μαΐου σε πανελλαδικό επίπεδο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Τι να πάνε να κάνουν στα μουσεία αφού δεν ξέρουν ούτε την ιστορία μας. Εδώ πριν χρόνια άκουσα έναν στην παλιά Βουλή να μην ξέρει ότι το άγαλμα απ’έξω είναι ο Κολοκοτρώνης κόντεψα να σαλταρω έβριζα μόνος μου. Απ’την άλλη τι σχέση έχουν οι ηλίθιοι με τους αρχαίους Έλληνες και με τους νεώτερους Έλληνες πατριώτες που μεγαλούργησαν και δόξαζαν την πατρίδα. Οι ξερολες με το κινητό,τον καφέ στο χέρι και το σκύλο τι σχέση έχουν με όλα αυτά. Η ντροπή της Ελλάδας είναι για αυτό την κατάντησαν έτσι.

  2. TI NA ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΓΙΟ

    ΤΟ 85% ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑΖΟΥΝ ΤΟ ΓΙΑΧΒΕ

  3. Αρνούμαι να πηγαίνω να πληρώνω για να δω ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΆ ΜΑΣ. Ας είχαν δωρεάν εισοδο για τους Έλληνες να πηγαίναμε.

  4. Πρέπει να εξηγήσετε όμως γιατί οι Έλληνες δεν πάνε στα μουσεία.
    Οταν η είσοδος κατά ατομο είναι τουλάχιστον 15€ πόσα θέλει μια τετραμελής οικογένεια;;
    Εδω θέτουμε και τα ερωτήματα
    :
    Θα έπρεπε να είναι η είσοδος ΔΩΡΕΑΝ;;
    ΜΗΠΩΣ θα έπρεπε να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΠΛΗΡΩΜΗ στην η είσοδο με οποιοδήποτε συμβολικό ποσό και πάνω απο 1 €;;
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΝ Η ΕΙΣΟΔΟΣ, στην κληρονομιά των προγόνων μου;;;
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΠΛΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ;;

    ΜΕ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΜΕΝΔΩΝΗ, και ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΜΠΑΖΩΝΕΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΡΟΚΟΠΗ…….
    (υγ εγώ πάντως πηγαίνω στα μουσεία)

  5. ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ? ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, Η ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ, Η ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΑΤΗ ΛΕΞΗ Μ@@@ΚΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ? ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ!!

  6. τι να τα καμει ο ρωμιος αυτα πετρες εδω εμεις εχουμε εβραικες εκλησιες ευλογημενες κ.θαυματουργες πιος μας ποιανει εμας τους φαγαμε

  7. …..αλλο ελληνας αλλο ελλαδιτης….. οι ελλαδιτες συνηθως καταγωγης της χρυσης ανατολης βλεπουν τα γλυπτα σε φωτο και κανουν τον σταυρο τους…..εγω σαν ελληνας ΑΤΟΦΙΟΣ πηγαινω κρυφα και διχως να το λεω πουθενα διοτι ηδη ειμαι προς αποφυγη απο τα υπολοιπα διποδα και δη ανατολιτες φανατικους.[τωρα κανονιζω πως και ποτε θα παω στο ναο του Ποσειδωνα να του πω οτι πρεπει να με προφυλαξει απο τον μεγαλο σεισμο ερχεται.]

  8. Μα τα Μουσεία είναι μάθηση και οι Έλληνες τα ξέρουν όλα.
    Από την μιά ώρα στην άλλη, γίνονται σεισμολόγοι, δικηγόροι, στρατιωτικοί, μετεωρολόγοι και πάει λέγοντας το πράγμα.

Comments are closed.