Ερντογάν: Ζήτησε εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ και την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους

Κοινοποίηση:
RUSSIA-BRICS-SUMMIT_ERDOGAN_1-1200x804-696x466

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρέμεινε στο Καζάν της Ρωσίας για τις εργασίες της Συνόδου των χωρών BRICS, παρά την χθεσινή (23.10.2024) τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, όπου και αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, ενώ ακόμα ζήτησε την εφαρμογή ενός εμπάργκο όπλων εις βάρος του Ισραήλ.

Αρχικά, ο Ερντογάν μίλησε για την επίθεση ενόπλων στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στην Άγκυρα, από την οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, λέγοντας ότι «η απεχθής επίθεση ενίσχυσε περαιτέρω την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να εξαλείψει την τρομοκρατία» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τα συλλυπητήρια των συμμάχων και των φίλων της Τουρκίας.

Alexander Zemlianichenko/Pool via REUTERS
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να συνεχίσει και να προωθήσει τον διάλογο με την οικογένεια των χωρών BRICS, με την οποία έχουμε αναπτύξει στενές σχέσεις βασισμένες στον αμοιβαίο σεβασμό. Μετά, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Ισραήλ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η επιθετική στάση του Ισραήλ, η οποία συνεχίζεται εις βάρος ολόκληρης της περιοχής, έχει ήδη ξεπεράσει κάθε όριο. Ο παλαιστινιακός λαός υφίσταται γενοκτονία στη Γάζα. Το Ισραήλ προχώρησε ακόμη περισσότερο τις φρικαλεότητες του και επιτέθηκε στον Λίβανο. Αγνοείται αυτή η ανθρώπινη τραγωδία στον 21ο αιώνα και κανείς δεν μπορεί να απαλλάξει κανέναν από την ευθύνη αυτή».

Εμπάργκο όπλων και ανεξάρτητη Παλαιστίνη
Επιπρόσθετα ζήτησε εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ: «Καλώ τις χώρες που δεν αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη να κάνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Η άνευ όρων υποστήριξη με όπλα και πυρομαχικά στο Ισραήλ, κάνει αυτή την χώρα πιο απερίσκεπτη στις επιθέσεις της. Ξεκινήσαμε μια πρωτοβουλία στα Ηνωμένα Έθνη για να σταματήσουμε τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ. Εμπιστεύομαι την υποστήριξη που θα παρέχετε εσείς, αγαπητοί μου φίλοι σε αυτό το θέμα».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε στην συνέχεια την ίδρυση ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου και γεωγραφικά ενοποιημένου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με βάση τα σύνορα του 1967, προκειμένου να επιτευχθεί μια μόνιμη και δίκαιη ειρήνη στην περιοχή, όπως την περιέγραψε. Στο τέλος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση της συνόδου κορυφής, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η συνάντηση θα φέρει θετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ο σχεδιασμός διαμελισμού είναι παλαιός και στους Τούρκους υπεύθυνους εμπαιδωμένος. Ο Κος Ερντογάν αποδείχθηκε ταλαντούχος Διπλωμάτης που εξασφαλίζει μέχρι προ ολίγων ημερών όσα έχει ανάγκη.Ίσως όχι εφεξής, διότι ;isvw αποφάσισν να του κόψουν την έπαρση. Ως φαίνεται τα Γερμανικά Επιχειρηματικά και κάποια Στρατηγικά συμφέροντα για Δρόμους, Αγωγούς κλπ. κρατούν ακόμη την κατάσταση, εξ ου και η συνάντησις δήθεν για τα Γιουφάϊτερ Για το λόγο αυτό η “υποταγή” σε υπερατρλαντικές ορέξεις αλλά και παντελής έλλειψις εμπιστοσύνης ένθεν και ένθεν. “Φιλίες” κατά συμφωνίαν, ανά θέμα και χρονικά συγκεκριμμένες. Ο Πολεμικός διάλογος με το Ισραήλ και η από ετών αντιπαράθεσις με Φράκτη, με πλοίο … και άλλα μη γνωστοποιούμενα συμβάντα αποτελεί απόπειρα εξασφαλίσεως της σημερινής καταστάσεως και ταυτόχρονα μη απώλειας βλέψεων επεκτατικών ορέξεων και επηρεασμών υποταγής προς Παλαιστίνη, Συρία, Ιρακ, Καταρ, Υεμένη.

  2. Ωωωωωωωωωωωωωω μα τι ευαισθησίες ο Erdi. Να του υπενθυμύσουμε τα περαγμένα του “λαού” του γενοκτονίες κι εξανδραποδισμούς? Δε ξεχνάμε Μικρασία, Χίο, Κύπρο κι Αγια Σοφιά και και και…. Αντε γκιτ ρε μπουνταλα 🤢🤢🤢🤢

  3. Κοίτα μην ζητήσουν από εσένα να αφήσεις να κηρυχθεί ανεξάρτητο Κουρδικό κράτος κι άσε τα άλλα κράτη. Πάρε και τους εισβολείς σου από την Κύπρο και άντε στο διάολο ή όπου αλλού πάτε εσείς οι μουλάδες…

Leave a Response