Ερντογάν: Οι δυτικές χώρες «θα πληρώσουν» για το κλείσιμο των προξενείων τους

Κοινοποίηση:
ερντο

Οι δυτικές διπλωματικές αποστολές «θα πληρώσουν» για τις προειδοποιήσεις που εξέδωσαν και για το προσωρινό κλείσιμο των προξενείων τους στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα είπε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Στο μεταξύ, η τουρκική αστυνομία, αφού συνέλαβε 15 ύποπτους τζιχαντιστές, διαβεβαίωνε πως δεν υπάρχει κάποια σοβαρή απειλή για τους αλλοδαπούς στη χώρα.

Η Άγκυρα κάλεσε τους πρεσβευτές εννέα χωρών την περασμένη Πέμπτη για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για το προσωρινό κλείσιμο των προξενείων.

Τούρκοι αξιωματούχοι είπαν την επόμενη ημέρα ότι αυτές οι δυτικές χώρες, μεταξύ των οποίων ήταν οι ΗΠΑ και η Γερμανά, δεν μοιράστηκαν τις πληροφορίες που είχαν για να στηρίξουν τους ισχυρισμούς τους περί απειλής για την ασφάλειά τους.

Τις προάλλες, το υπουργείο Εξωτερικών τους κάλεσε όλους αυτούς και τους έδωσε το απαραίτητο τελεσίγραφο, τους είπε «Θα το πληρώσετε ακριβά αν συνεχίσετε έτσι» είπε ο Ερντογάν σε μια συνάντηση με νέους που είχε βιντεοσκοπηθεί και προβλήθηκε σήμερα.

Εκτός από το κλείσιμο των προξενείων, πολλές δυτικές χώρες προειδοποίησαν τους πολίτες τους για τον κίνδυνο επιθέσεων σε διπλωματικές αποστολές και μη μουσουλμανικούς χώρους λατρείας στην Τουρκία, με αφορμή μια σειρά κινητοποιήσεων στην Ευρώπη κατά τις οποίες ακροδεξιοί διαδηλωτές έκαψαν το Κοράνι, το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων.

Η Τουρκία ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ τον περασμένο μήνα έπειτα από μια τέτοια διαδήλωση στη Στοκχόλμη.

Ο Ερντογάν είπε ότι οι δυτικές χώρες προσπαθούν «να κερδίσουν χρόνο» και ότι «οι αναγκαίες αποφάσεις» θα ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Σουλτάν’ ‘μ, κατ’ sου στλα mpρε πασσα ‘ μ, foru κοιtα ‘τ, τ’ ‘laβεις; στου ‘στλα whith eξpress bisnεss taxyα, idoπnα οτν’ τ’ λαvs

  2. Ισα μωρη μπασταρδη ρομπα! Αει στο ταφο σου να γαυγιζεις καλυτερα! Τελικα διαλυεις τη Τουρκια και το παιζεις και καποιος!

  3. Πλησιάζει η ώρα υπερόπτη τηγανοκεφαλε μπουνταλα που από ξένη χώρα θα σου κάνουν την καρκαλα θρυψαλα και θα απαλλαγεί ο κόσμος από ένα τσογλανι.

  4. Απομονώστε τον επιτέλους τον πούστη. Ποιος νομίζει ότι είναι και απειλεί ότι θα το πληρώσουν.

  5. Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΙΜΩΡΕΙ , ΔΕΝ ΕΚΔΙΚΕΙΤΕ , ΟΤΙ ΕΣΠΥΡΕΣ ΕΡΤΟΚΛΑΝ ΘΑ ΘΕΡΙΣΗΣ , ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ,ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΔΥΣΤΙΧΩΣ !!

Comments are closed.