ΑΣΧΗΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ – ΤΟΝ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΡΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ – ΜΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΛΑ»

    Κοινοποίηση:
    mitsotakis-erdogan-sunantisi-ny-500-696x348

    Για μια ακόμη φορά μαθαίνουμε το ακριβές περιεχόμενο των συνομιλιών Μητσοτάκη – Ερντογάν από τον πρόεδρο της Τουρκίας. Μετά την επιστροφή του από την Νέα Υόρκη και την εμπρηστικἠ όσο και προκλητική ομιλία του στην Γενικἠ Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ότι «τα προβλήματα του Αιγαίου» ήταν αντικείμενο συζήτησης στο σύντομο τετ α τετ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς και ότι θα τεθούν επί τάπητος αρχές 2025 στην Άγκυρα.

    «Δώσαμε βάρος τόσο σε αυτό το Ανώτατο Στρατηγικό Συμβούλιο όσο και σε κάποια γνωστά ζητήματα που ζούμε στο Αιγαίο και ο κ. πρωθυπουργός μάς δήλωσε ότι θα θέσει αυτά τα θέματα στο τραπέζι και θα λύσει αυτό το ζήτημα».

    Επιπλέον, ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τού δήλωσε κατά την συνάντησή τους πως θα συζητήσουν αυτά τα θέματα και θα τα επιλύσουν.

    «Θα πραγματοποιήσουμε το Συμβούλιο Ανώτατης Συνεργασίας στις αρχές του επόμενου έτους. Επί του παρόντος, ο κ. Τσαγατάι, που είναι ο πρέσβης μου, συνεχίζει τις συναντήσεις του με την ομόλογό του. Ως ποτέλεσμα των συναντήσεών τους πιθανότατα θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε στις αρχές του επόμενου έτους. Κυρίως στην συνεδρίαση Στρατηγικού Συμβουλίου θα τεθούν τα προβλήματα στο Αιγαίο. Ο κ. πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα συζητήσουμε αυτά τα θέματα και θα λύσουμε τα προβλήματα» εξήγησε ο Τούρκος πρόεδρος.

    Στον επίσημο λογαριασμό του στο Χ / Twitter ο Ερντογάν κάνει απολογισμό της επίσκεψης στην Νέα Υόρκη:

    «Ολοκληρώσαμε την επίσκεψή μας στις ΗΠΑ για να παρευρεθούμε στην 79η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και επιστρέψαμε στη χώρα μας.

    Κατά τις επαφές μας στην Νέα Υόρκη είχαμε συναντήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Υποδεχθήκαμε επίσης τον Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Καρίμ Χαν, στο Turkevi.

    Εκδώσαμε την ομιλία μας στην 79η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

    Στο Πρόγραμμα της Τουρκοαμερικανικής Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής, συναντηθήκαμε με εκπροσώπους της Τουρκοαμερικανικής κοινότητας από διάφορες πολιτείες της Αμερικής.

    Συναντηθήκαμε με εκπροσώπους των αμερικανικών ομάδων σκέψης σε μια συνάντηση στρογγυλής τραπέζης.

    Επισκεφθήκαμε το κτήριο του κοιτώνα του Ιδρύματος TURKEN, το οποίο ιδρύθηκε από κοινού από το Τουρκικό Ίδρυμα Υπηρεσιών Νεολαίας και Εκπαίδευσης (TÜRGEV) και το Ίδρυμα Ensar.

    Παρακολουθήσαμε το 15ο Επενδυτικό Συνέδριο Türkiye που διοργανώθηκε από το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Τουρκίας-ΗΠΑ (TAIK).

    Μαζί με τη γυναίκα μου επισκεφτήκαμε την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Women in Life, που άνοιξε το Ίδρυμα Γυναικών και Δημοκρατίας (KADEM) στη Νέα Υόρκη.

    Να είμαστε η συνείδηση όλης της ανθρωπότητας με τη δύναμη που αντλούμε από τις αρχαίες αξίες μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για έναν πιο περιεκτικό, δίκαιο και αποτελεσματικό ΟΗΕ.»

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. Έτσι είναι αυτά οι εκλογές τελείωσαν το καλοκαίρι και δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση οπότε κάνει ότι θέλει… Οι προδότες δεν έχουν όρια ήδη μοίρασαν το Αιγαίο, ποιος πιστεύει ότι θα τα βρουν τον Ιανουάριο με τον αλλόθρησκο δικτάτορα…

    2. Απαρτια αναλωσιμων δουλικων της ΝΤΠ βλεπω στη φωτο!
      Μαλλον λογαριαζουνε χωρις τους…ξενοδοχους! Κακιστη μονοπλευρη διπλωματια!

    3. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα στο Αιγαίο παρά μόνο οι παραβιάσεις από μέρους της Τουρκίας.

    4. Ότι είναι να γίνει είναι κανονισμένο από το Αμερικα τουλάχιστον πριν από 50 χρόνια.Απλα τα ανακοινώνουν σιγά-σιγα μέσω των “σκυλιών”(πολιτικοί ηγέτες).

    Leave a Response