Ερντογάν στις Βρυξέλλες: “Θα πω στον Πούτιν να φύγει απ’ την Ουκρανία”

Κοινοποίηση:
erdogan-putin

“Στην αρχή, η Ουκρανία είχε κλείσει αυτό το θέμα της ένταξης στο ΝΑΤΟ, αλλά αργότερα ο Ζελένσκι άρχισε να λέει ότι θα μπορούσε και να αποσυρθεί. Ένα άλλο θέμα είναι η αποδοχή της ρωσικής ως επίσημη γλώσσα. Ο Ζελένσκι το παραδέχτηκε επίσης. Τα Ρωσικά είναι μια γλώσσα που ομιλείται σχεδόν παντού στην Ουκρανία. Δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε σε αυτό το σημείο », ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Πιστεύω ότι ο κ. Ζελένσκι επέδειξε σοφή ηγεσία με κατανόηση για να πάει το θέμα σε δημοψήφισμα λέγοντας «Αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί από ολόκληρο τον ουκρανικό λαό», είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στη δήλωση.

Ο Ερντογάν έχει τηλεφωνική επικοινωνία την Παρασκευή με τον Πούτιν , για την οποία είπε ότι «πρέπει να συζητήσουμε και να αξιολογήσουμε» τις συναντήσεις του ΝΑΤΟ. «Πρέπει να αναζητήσουμε έναν τρόπο να εξομαλύνουμε αυτή την επιχείρηση λέγοντας στον πρόεδρο Πούτιν: «κάντε μια αξιοπρεπή έξοδο από την Ουκρανία», είπε ο Ερντογάν. «Από την άλλη πλευρά, εμείς [η Τουρκία] θεωρούμε τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν προανήγγειλε στις Βρυξέλλες στους δημοσιογράφους ότι θα μεταφέρει το μήνυμα στον Πούτιν:”Θα αναζητήσω τρόπους να τελειώσω αυτό το ζήτημα λέγοντάς του να φροντίσει για την ειρήνη και να κάνει μια αξιοπρεπή έξοδο”.

Ο Τούρκος ηγέτης αναφέρθηκε επίσης στο ότι οι ΗΠΑ είχαν διατυπώσει την ιδέα να μεταφέρει η Τουρκία τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 στην Ουκρανία. Ο Ερντογάν απάντησε ότι δεν είναι παρά μια προσπάθεια της Ουάσιγκτον να «προκαλέσει προβλήματα» …

«Οι S-400 είναι ιδιοκτησία μας και αυτό το θέμα είναι μια κλειστή υπόθεση»,  είπε ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε ότι η πρόταση δείχνει ότι οι Αμερικανοί αναζητούν τρόπους να παρενοχλήσουν την Άγκυρα για το θέμα.

«Προσπαθούν να χτυπήσουν την Τουρκία σε αυτό το θέμα και να τη βάλουν σε μπελάδες», είπε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ο/Η Ο κολητίρης ε!📢 μπαμπάκο ο Τραγίπ λέει θα του πεί! λέει:

    Αφερούμ σκαταφέντημ αφού του πείς… θα φύγει μόλις τελειώσει και σενα μαζί Αχ! ΑΑχχ! Γιαβρούμ-
    Γιαβρούμ τι σεε!!!😭 περιμένει τζιέρι μου!!!😭 άιντες τι έέπαθες
    Θα σε!!!😭 κλέν και οι ρέέέγγες αχ!!!😭 πατσά μού αχ!!! Αλλά ορέ θα γελάει ο Καραγκιόζης και ο
    Χατζιαβάτης και μείς μαζί Ω! Ω!!
    ρε γλέντια α!!! ρε μανούλα μου άιντε θα φάμε θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε Ω! Ω! Οπα
    Γειά σας και χαρά σας κύριες και κύριοι η παράσταση έλαβε τέλος. Ω! Ω! Όπα ντι🎵ντι🎶ρι🎵ντιν🎶

  2. Χαχαχα μπραβο ρε Ταγιπ εχεις χιουμορ! Πες του οχι μονο να φυγει απ την Ουκρανια αλλα κι απ τον πλανητη!
    Ειχες προφητευσει καποτε οτι ο Γ παγκοσμιος πολεμος θ αρχισει απο δω αλλα λογω ηλικιας πια το….ξεχασες! Τη Πολη και τα ματια σου απο πουτινιαρικα πυραυλακια!

Comments are closed.