Εσείς ξέρετε πού να ρίξετε το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι; Αν ΟΧΙ δείτε ΕΔΩ!!

Κοινοποίηση:
1

Εσείς ξέρετε πού να ρίξετε το λάδι μετά από το… μαγείρεμα στο σπίτι;

Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες…

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε. Γιατί το κάνουμε; Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς για να μας πει το σωστό τρόπο. Γι’ αυτό, λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια.

Και αυτό, γιατί ένα λίτρο λαδιού μολύνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια!

Ακόμα και αν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το χρησιμοποιημένο λάδι στον νεροχύτη της κουζίνας…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. δηλαδη εγω ειμαι βλακας που το κανω (αφου το φιλτραρω) σαπουνι? δευτερης ποιοτητας βεβαια αλλα και ολες οι περιπτωσεις που χρησιμοποιουμε σαπουνι δεν ειναι και για πρωτης ποιοτητας υλικο (πχ σφουγγαρισμα)

  2. Διαφωνώ κάθετα. Ποιος το έγραψε αυτό το άρθρο μπορούμε να μάθουμε??

  3. ΔΙΑΦΩΝΩ πέρα για πέρα. Το λάδι από το τηγάνι το μαζεύουμε σε πλαστικό μπουκάλι ή σε γυάλινο βάζο αλλά δεν το πετάμε στα σκουπίδια, το χρησιμοποιούμε για προσάναμα στα κάρβουνα ή στο τζάκι και όχι άλλα εύλεκτα υγρά και έχουμε ένα ωραίο άναμμα γιατί σιγοκαίεται και μοσχοβολάει.

  4. Μη γράφετε ό,τι να ‘ναι! Το λάδι αν πεταχτεί στα σκουπίδια αργά ή γρήγορα θα καταλήξει στον υδροφόρο ορίζοντα, οπότε το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Το λάδι πρέπει να πετάγεται ΜΟΝΟ στα ειδικά δοχεία συλλογής και ανακύκλωσης.

  5. το πρόβλημα θα λυνόταν εύκολα αν υπήρξε ένα όφελος! για παράδειγμα όταν πετάς το λάδι κάπου συγκεκριμένα και ανά λίτρο θα δικαιούσαι μια έκπτωση στο πετρέλαιο, το λάδι αυτό με επεξεργασία γίνεται bio-diesel όλοι θα ήταν κερδισμένοι! αλλά σε ένα κλεπτοκρατικο κράτος μην περιμένει κανένας από κανένα τίποτα!

Comments are closed.