Ετοιμάζεται ο παντουρκικός στρατός από τους Τούρκους ενώ λόγος γίνεται και για κοινή τουρκική γλώσσα και αλφάβητο.
Έχει αρχίσει να συζητείται σε τουρκικούς κύκλος η δημιουργία ενός παντουρκικου στρατού στα πρότυπα του Ευρωστρατού.
Το Αζερμπαϊτζάν θα είναι η πρώτη χώρα η οποία θα συμμετέχει στον παντουρκικο στρατό, με τους Αζέρους να υιοθετούν το τουρκικό πρότυπο για την οργάνωση του στρατού τους.
Οι Αζέροι θα προσαρμόσουν τον αζέρικο στρατό στο εκπαιδευτικο σύστημα του τουρκικού στρατού.
Ετοιμάζεται ο παντουρκικός στρατός – Γιατί θέλουν και κοινή γλώσσα οι Τούρκοι και με ποιες χώρες
Την ίδια ώρα το Τουρκμενιστάν δήλωσε την ένταξή του στο Τουρκικό Συμβούλιο, το οποίο ιδρύθηκε το 2009 και σκοπό έχει την συνεργασία μεταξύ των τουρκόφωνων κρατών.
Τα τουρκόφωνα κράτη ειναι το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν και φυσικά η Τουρκία, ενώ σε ρόλο παρατηρητή συμμετέχει και η Ουγγαρία.
Ο στόχος θα μπορούσε να είναι η δημιουργία μίας ένωσης στα πρότυπα της Ε.Ε. με ελεύθερη κυκλοφορία εμπορευμάτων και ανθρώπων, όπου θα μπορούσε να προστεθούν η Βοσνία, η Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και η Βόρεια Μακεδονία.
Για την υλοποίηση των παραπάνω σχεδιασμών, θεωρείται πως ουσιαστικό ρόλο θα παίξει ένα κοινό αλφάβητο μεταξύ των τουρκόφωνων χωρών.
Μάλιστα, για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού δημιουργήθηκε η ενιαία επιτροπή αλφαβήτου.
Πιο κοντά στα τουρκικά είναι τα αζέρικα τουρκικά και ακολουθούν η ουζμπέκικη τουρκική, η τουρκμένικη τουρκική, τα τουρκικά της Κιργιζίας και τα τουρκικά του Καζακστάν.
Πηγή: geostratigika.gr
παραξενευομαι που το ελλαδισταν δεν ειναι μεσα στις χωρες αυτες… κριμα η εκπαιδευση “εις την τουρκικην” τοσα χρονια με τις τουρκοσειρες…..αλλἀ, ἀλλα ειναι τα πλανα του ερντι με τους γερμανους για το -σταν…… με τον γερο-πἀππου-τακουλα το αιγαιο ειναι φιξ….. τα υπολοιπα leased για 25, 25, 25, 25 = 100 χρονια…… με τις υγιες σας…. και του χρονου εις ανωτερα…… ειστε οι καλυτεροι βδελυγματοειδεις κατοικοι…… ευγεεεε…. ευγεεεε…
Για να εξαφανιστούν μια και καλή όλοι οι τουρκομογγόλοι.
ΚΑΙ Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΕΚΕΙ ΑΝΗΚΕΙ. ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΦΙΝ
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΩΓ ΜΑΓΩΓ