Ευλογιά των Πιθήκων – Άρχισαν οι καμπάνιες για τον εμβολιασμό – Η ανάρτηση του υπ. Υγείας

Κοινοποίηση:
EMVOLIASMOS-

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σχετικά με την κήρυξη του υψηλότερου επιπέδου συναγερμού για την Mpox, γνωστή και ως ευλογιά των πιθήκων, ο επικεφαλής του ΠΟΥ, δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, τόνισε την ανάγκη για μια συντονισμένη διεθνή αντίδραση προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα και να διασωθούν ζωές.

 

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, που είναι γνωστός για τις απόψεις του υπέρ της αυστηρής καταστολής και της επιβολής μέτρων, αντέτεινε μέσω ανάρτησής του στο Twitter (X) ότι ο εμβολιασμός κατά του ιού έχει ξεκινήσει και στην Ελλάδα. Στην ανάρτησή του περιλαμβάνονται στοιχεία από τον ΕΟΔΥ σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων και το εμβόλιο Jynneos, το οποίο προορίζεται για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό.

 

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο εμβολιασμός έναντι του ιού Mpox πραγματοποιείται προς το παρόν στην Αθήνα στα παρακάτω εμβολιαστικά κέντρα:

Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νοσημάτων: ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο: ΑΤΤΙΚΟN

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Γεωργιαδηηηηηηηη καντο το εμβολιο στην ροδελααααααααααααα σου.

  2. Να σημειώσω ότι, σύμφωνα με το Gemini, τα εμβόλια της ευλογιάς των πιθήκων είναι παραδοσιακά εμβόλια εξασθενημένου ιού, είναι μάλιστα παλιά εμβόλια, και όχι τεχνολογίας mrna. Ελέγξτε το και μόνοι σας όσοι ανησυχείτε.

    1. Αν το λέει η τεχνητή νοημοσύνη που οι ίδιοι την έφτιαξαν και αυτή τότε είμαστε ήσυχοι

  3. Αφού αντέξαμε την πρώτη φορά, θα αντέξουμε και τώρα. Και πιο εύκολα μάλιστα.

Comments are closed.