Ευτυχώς οι πυροσβέστες σταμάτησαν την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil πριν φτάσουμε σε μεγάλη τραγωδία στην Αττική

Κοινοποίηση:
ασψασψασ

Αισθητά βελτιωμένη είναι η κατάσταση της πυρκαγιάς εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στις εγκαταστάσεις της Motor Oil αλλά στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις οι οποίες θα συνεχίσουν να επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεση της.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil έχουν περιορίσει την πυρκαγιά στο σημείο έναρξης της και δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της σε παρακείμενες δεξαμενές.

Σε επιφυλακή παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά και της ΕΛ.ΑΣ, που επιχειρούσαν στην φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (17/09) στα διυλιστήρια της Motor Oil.

Στο σημείο επιχείρησαν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα, και η εικόνα είναι βελτιωμένη, με τη φωτιά να βρίσκεται σε ύφεση. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil έχουν περιορίσει την πυρκαγιά στο σημείο έναρξης της και δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της σε παρακείμενες δεξαμενές.

Άμεσα επίσης λειτούργησαν τα συστήματα ψύξης των εγκαταστάσεων των διυλιστηρίων.

Νωρίτερα, ο «πύργος» από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά έπεσε, ενώ άμεσα έκλεισαν όλες οι στρόφιγγες που συνδέουν δεξαμενές και εγκαταστάσεις ώστε να απομονωθεί το σημείο έναρξης. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώθηκαν ακριβώς σ’ αυτό το σημείο και έριχναν αφρό και νερό, προκειμένου να σβήσει και η αρχική εστία.

Υπάρχουν αναφορές ότι πριν ξεσπάσει η φωτιά προηγήθηκε έκρηξη σε σωληνώσεις στον περιβάλλοντα χώρο των διυλιστηρίων, στις εγκαταστάσεις διύλισης.

Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, διαβάστε το σημερινό ΜΑΚΕΛΕΙΟ:

1-NEW.indd

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response