Εύθραυστα μαλλιά: 5 τρόποι να τα ενδυναμώσεις

Κοινοποίηση:
ΚΞΦΗΓΦΗΓ

Αν παρατηρείς στα μαλλιά σου ατίθασα μπερδέματα, τρίχες που σπάνε εύκολα – ιδίως κατά το χτένισμα, έλλειψη έντασης και λάμψης, τότε τα μαλλιά σου είναι εύθραυστα, ξηρά και αρκετά ταλαιπωρημένα. Τι μπορείς να κάνεις για να αποτρέψεις να τις ανεπιθύμητες βλάβες, έχοντας πάντα απαλά και μεταξένια μαλλιά;

Χρησιμοποίησε τις πρωτεϊνικές θεραπείες με μέτρο

Όταν πρόκειται για θεραπείες ενδυνάμωσης πλούσιες σε πρωτεΐνες, είναι σίγουρα μια περίπτωση «less is more». H υπερβολική χρήση πρωτεΐνης στα μαλλιά είναι μια από τις κύριες αιτίες της ευθραυστότητας. Η πρωτεΐνη (ιδιαίτερα η κερατίνη, η οποία βρίσκεται συχνά σε σαμπουάν, conditioner και προϊόντα styling) μπορεί να συσσωρευτεί εύκολα στα μαλλιά. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση υγρασίας και να καταλήξει να βαραίνει τα μαλλιά. Αντί λοιπόν να επιλέγεις φόρμουλες περιποίησης με βάση τις πρωτεΐνες, αναζήτησε ενυδατικές.

Ενυδάτωση

Ενσωμάτωσε στη ρουτίνα σου ένα πλούσια ενυδατικό conditioner ή θεραπεία μία φορά την εβδομάδα. Μερικά βασικά συστατικά που πρέπει να αναζητάς είναι: Το βούτυρο καριτέ (πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βιταμίνες), το αβοκάντο (μια εξαιρετική πηγή βιοτίνης), η γλυκερίνη και η αλόη, τα οποία είναι βαθιά ενυδατικά.

Πες «όχι» στη θερμότητα

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ζημιά από τη θερμότητα επιδεινώνει τα εύθραυστα μαλλιά. Δεδομένου ότι μπορεί να μην είναι ρεαλιστικό να απορρίψεις εντελώς τη χρήση εργαλείων styling, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας τους και να χρησιμοποιείς πάντα heat protection (θερμοπροστατευτικό προϊόν).

Κούρεμα

Ένα απλό κούρεμα είναι αδύνατο να μεταμορφώσει ως δια μαγείας την ποιότητα των μαλλιών. Όμως, σε βάθος χρόνου, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία των μαλλιών.

Διατροφή

Η διατροφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη συνολική υγεία του οργανισμού, επομένως και με την υγεία των μαλλιών. Μια καλά ισορροπημένη διατροφή, επικεντρώνεται στη λήψη τροφών που είναι καλές πηγές υγιεινών λιπαρών (σολομός, ξηροί καρποί, σπόροι chia) που μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα νήματα σου ελαστικά και ενυδατωμένα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response