Υλικά
500 γρ. μεγάλες γαρίδες
4 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλάκια θυμάρι ξερό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 – 3 κουταλιές βούτυρο
1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε τις γαρίδες και βγάζετε το εντεράκι.
Περνάτε το σκόρδο από την πρέσα και το προσθέτετε στις γαρίδες, μαζί με το ελαιόλαδο και το θυμάρι. Ανακατεύετε καλά και βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα.
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι να λιώσει και ρίχνετε τις γαρίδες μαζί με τη μαρινάδα της. Μαγειρεύετε από κάθε πλευρά 2 – 3 λεπτά (να αλλάξουν χρώμα) και σβήνετε με το κρασί. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μερικά λεπτά να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Όσο μαγειρεύονται τις γυρίζετε μια φορά για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Αδειάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.
γαριδες= εντομα της θαλασσας