Ε.Ε! Τέλος το κάπνισμα και το άτμισμα ΚΑΙ σε υπαίθριους χώρους

Κοινοποίηση:
kapnisma-atmisma-696x462

Η πρόταση που θα δημοσιεύσει σε λίγες ώρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προτείνοντας την απαγόρευση του καπνίσματος και του ατμίσματος στις βεράντες των μπαρ, καφέ, ξενοδοχείων και παρόμοιων καταστημάτων, διέρρευσε.

Την περασμένη εβδομάδα, μια παρόμοια πρόταση προκάλεσε μεγάλη αντιπαράθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο, με σημαντικές επικρίσεις από τον τομέα της φιλοξενίας .

Τα πιο σημαντικά αποσπάσματα της πρότασης είναι τα εξής:

“Να εξασφαλιστεί αποτελεσματική προστασία από τον καπνό και τα αερολύματα σε κάθε εξωτερικό ή ημι-καλυμμένο χώρο (για παράδειγμα, σε περιοχές που είναι εν μέρει καλυμμένες, περιφραγμένες ή με κάποιον τρόπο οριοθετημένες, που βρίσκονται δίπλα ή κοντά σε ένα κατάστημα, περιλαμβανομένων των ταρατσών, των μπαλκονιών, των βεραντών ή των εξωτερικών χώρων) που συνδέονται με χώρους φιλοξενίας. Αυτές οι περιοχές πρέπει να περιλαμβάνουν τους εξωτερικούς χώρους εστιατορίων, μπαρ, καφέ και άλλων παρόμοιων καταστημάτων.”

“Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι του τομέα HORECA εξέφρασαν ανησυχίες για την πιθανή απώλεια πελατών, το κόστος που θα συνεπαγόταν η προσαρμογή στα νέα μέτρα και, στην περίπτωση των ξενοδοχείων, τον κίνδυνο οι πελάτες τους να προτιμήσουν βραχυπρόθεσμες μισθώσεις, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό. Ωστόσο, δεν δόθηκαν συγκεκριμένα δεδομένα ή ακριβείς εκτιμήσεις που να υποστηρίζουν τις αναφερόμενες αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις.”

“Επιπλέον, οι οικονομικές επιπτώσεις αντισταθμίζονται σε μεγάλο βαθμό από τα οφέλη για τη δημόσια υγεία, τις προβλεπόμενες εξοικονομήσεις για τα συστήματα υγείας και τη μείωση του περιβαλλοντικού κόστους.”

*Το κείμενο διέρρευσε από το Politico Europe. Διαβάστε το ΕΔΩ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ε μεγάλο βαθμό από τα οφέλη για τη δημόσια υγεία, τις προβλεπόμενες εξοικονομήσεις για τα συστήματα υγείας και τη μείωση του περιβαλλοντικού κόστους.” Είπαμε να λέμε καμιά μακακία να περάσει η ώρα αλλά εδώ το παραχ#σατε. Δημόσια υγεία με τα ψεκαστήρια να μην σταματούν, ρε δε γαμι@στε λέω εγώ να ασπρίσετε.

Leave a Response