Έναντι 6 εκατομμυρίων λιρών πουλήθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, το πολυτελές αρχοντικό στο βόρειο Λονδίνο, όπου επί 46 χρόνια ζούσε ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος μαζί με την οικογένειά του.
Με έκταση 880 τετραγωνικών μέτρων, σε γειτονιά της ελίτ στο Χάμπστεντ, το αρχοντικό διαθέτει 13 υπνοδωμάτια, 10 μπάνια, αίθουσα υποδοχής, σαλόνι, γραφείο, δωμάτιο κήπου, κουζίνα, πισίνα και κήπο μισού στρέμματος. Το 1967 το είχε αγοράσει έναντι 325.000 λιρών.
Εκεί μεγάλωσε τα πέντε του παιδιά ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ενώ διοργάνωνε φαντασμαγορικά πάρτι αλά Γκάτσμπι.
Στην περιγραφή που δίνει το κτηματομεσιτικό γραφείο Glentree International, που ειδικεύεται στο μάρκετινγκ πολυτελών ακινήτων και ανέλαβε την πώληση του αρχοντικού, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:
«Ακόμα και για τους πιο κλειστούς κύκλους, θα ήταν δύσκολο να ξεπεράσει κανείς τους επιφανείς καλεσμένους στα πάρτι που πραγματοποιούνταν στη συγκεκριμένη ιδιοκτησία».
Εκεί σύχναζαν τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, όταν ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ εξορίστηκε από την Ελλάδα το 1967 και εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο μαζί με την σύζυγό του, Άννα Μαρία, με την οποία μεγάλωσαν την Αλεξία, τον Παύλο, τον Νικόλαο, την Θεοδώρα και τον Φίλιππο. Ως νονός του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο πρώτος ξάδελφος του Δούκα του Εδιμβούργου και τέως βασιλιάς της Ελλάδας φιλοξενούσε τακτικά την πριγκίπισσα Νταϊάνα, όταν επισκεπτόταν την οικία του με το κάμπριο Audi όχημά της.
«Περνάς την λίμνη Γουαϊτστόουν στο Χάμπστεντ και μπαίνεις σε έναν σουρεαλιστικό, βουκολικό κόσμο παραμυθιού, γεμάτο με κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους και πολλή πρασινάδα», αναφέρει ο Τρέβορ Αμπράχμσον από το κτηματομεσιτικό γραφείο για το ειδυλλιακό καταφύγιο διασημοτήτων της εποχής και όχι μόνο.
Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η αποκαλούμενη περιοχή Billionaire’s Row, όπου ιδιοκτήτες των υπερπολυτελών βιλών είναι δισεκατομμυριούχοι.
«Ο χώρος ποτέ δεν ήταν θέμα σε αυτή την κατοικία, που εκτείνεται σε περισσότερα από 800 τετραγωνικά μέτρα –κάτι που θεωρείται πολύ καλό καθώς ο ελληνικός βασιλικός τρόπος ζωής χαρακτηριζόταν από ένα ευρύ οικογενειακό περιβάλλον, με ένα κοινωνικό δίκτυο της ελίτ και στρατό οικιακού προσωπικού για να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους.
Γι’ αυτό εξάλλου υπάρχουν 13 κρεβατοκάμαρες – σουίτες, όπου ένας μικρός στρατός θα μπορούσε να χαθεί πολύ εύκολα», αναφέρεται ακόμη στην περιγραφή από το γραφείο Glentree.
ενας χαραμοφαης…..
η μονη συμπαθης η γυναικα του ….μια αμιλητη χαμογελαστη κυρια…….
Πω πω…χρυση η μασελα του Γκλυξμπουρκ…
Αυτα ειναι μεροκαματα…κοροιδα!!
Τιμή και δόξα στον Γεώργιο Παπαδόπουλο που τον ξαπόστειλε..
τί είναι 6 εκατομμύρια; σε 1 χρόνο θα τα έχει φάει
Με δικά μαs χρήματα ζουν τα παράσιτα ποτέ πίσω στην ‘Ελλάδα ουτε για διακοπέs
Eδώ κατοικούν μονίμως τα τελευταία έτη. Ο Κων. Δρακουμέλ τους επέτρεψε κατά την πρωθυπουργία να πάρουν όλους τους θησαυρούς από τα ανάκτορα της Δεκελειας,που δεν ήταν άλλο από δώρα φιλοφρονήσεως από ξένους επίσημους επισκέπτες. Αυτά ανήκαν στο Δημόσιο αλλά ο Μητσοτάκης επέτρεψε, τις οίδε με ποία ανταλλάγματα, να τα κλέψουν.
Μερίδιο;;;
Να του βγάλετε κάρτα αλληλεγγύης!
Οι Γλυξβούργοι μας κατέστρεψαν… Δεν είναι τυχαίο ότι στην πτώχευση του 1932 το 80% χρέους ήταν στην Hambros Bank,που ανήκε στην εβραϊκή τραπεζιτική οικογένεια των Χάμπρο. Ξεκίνησαν από Δανία αλλά από 1839 στην Αγγλία, στο City. Οι εργασίες τους παρέμειναν στα σκανδιναυϊκά κράτη. Το 1851 ο βασιλεύς της Δανίας Φρειδερίκος Ζ΄ τους πούλησε τον τίτλο του βαρώνου, όπως οι Αψβούργοι πούλησαν στους 5 αδελφούς Ρότσιλντ τον τίτλο του βαρώνου το 1822.
Ξευτιλισμένες βασιλικές οικογένειες.
Ένας βασιλιάς που δεν πρόσφερε τίποτα στην Ελλάδα έφαγε τα αφάγωτα στο Λονδίνο έχει και στην Bond Street γραφεία πολύ χρήμα φανταστική ζωή και όλα αυτά με αέρα με αποστασιες φασαρίες διόριζε κυβερνήσει όσο ήταν Ελλάδα αλλά ο Παπαδόπουλος τον κατάλαβε και τον έστειλε σπίτι του παρόλα αυτά μια ζωή χλιδάτη στην υγεία μας τα κορόιδα
τουλαχιστον αυτος ηταν ενας και η φαρα του τωρα εχουμε 300 και τις φαρες τους πανω στην πλατη μας καλυτερα να μην υπαρχει κανενας ολοι κοπριτες ειναι ειδικα οι του συνταγματικου κλεφτομανικου τοξου
Το ειχε αγορασει με την δουλεια του , στερηθηκε ο ανθρωπος.