Ζήσε Μάη μου να φας σανό αριστείας Μητσοτάκη! Θα χρειαστούμε άλλα 40 χρόνια για να διασφαλίσει η Ελλάδα την ευημερία της, λέει ο ανθέλληνας χοντρόπετσος, Γιάννης Στουρνάρας!

Κοινοποίηση:
stournaras-1-1

Άλλα 40 χρόνια -και υπό την προϋπόθεση ότι σε αυτή την περίοδο θα προχωρήσουν αποφασιστικά ορισμένες βασικές μεταρρυθμίσεις και ότι θα καταφέρνουμε να επιτυγχάνουμε πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 2% του ΑΕΠ ετησίως- θα χρειαστούν για να διασφαλίσει η Ελλάδα την ευημερία της και να επιστρέψει σε δημόσιο χρέος 60% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή ήταν στις αρχές της Μεταπολίτευσης το 1974, εκτιμά η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως τονίζει ο ίδιος ο διοικητής της, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο επικεφαλής του κεντρικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της χώρας μιλώντας στο επετειακό τεύχος του περιοδικού της Βουλής «Επί του… περιστυλίου», που είχε αφιερωμένο στα 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση, τονίζει πως: «Στην Τράπεζα της Ελλάδος έχουμε κάνει υπολογισμούς, σύμφωνα με τους οποίους με ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 2% του ΑΕΠ και με μεταρρυθμίσεις του τύπου που προανέφερα, μπορούμε να εξασφαλίσουμε αφενός το επιθυμητό πρωτογενές πλεόνασμα και αφετέρου μία κατάλληλη διαφορά μεταξύ του επιτοκίου του δημοσίου χρέους και του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης (αυτή η διαφορά ονομάζεται στην τεχνική διάλεκτο «αποτέλεσμα χιονοστιβάδας»), έτσι ώστε να φτάσουμε το χρέος στο 60% του ΑΕΠ σε 40 περίπου χρόνια. Είναι κάτι εφικτό και οφείλουμε να το κληροδοτήσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

21 Σχόλια

  1. ΑΥΤΟΣ Ο ΣΩΡΟΣ ΑΠΟ ΣΚΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΑΚΟΜΑ???

  2. Αυτα λεγανε και οι εφιαλτες μετα την αλωση του 1204 και την φραγκικη κατοχη απο εκει και μετα ξερουμε τι ελλαδα κληρονομησανε.

  3. Ευτυχισμένος και καλοπερασάκιας, Ζωή μέσα στη χλιδή για τους τραπεζίτες

  4. Με αυτά τα λαμόγια όχι σε 40 χρόνια,αλλά ούτε σε 4000 χρόνια δεν βγαίνει από τη φτώχεια η Ελλάδα.

  5. O γερμανοτραφεις ναζί πού τών πληρώνουμε εδώ καί πολλά χρόνια καί τά έκανε σαν τά μούτρα του,σκατα

  6. Σε σαράντα χρόνια θα έχετε πετύχει τον στόχο σας ….
    Δεν θα υπάρχει καν Ελλάδα…

  7. Ο τσιπρακος ομως μας εβαλε για 100 χρονια ακομα στα μνημονια δλδ τωρα γλυτωσαμε τα 60 χρονια?
    Ε τοτε να το γιορτασουμε…..

  8. Ποσααα ??? 40 χρόνια ??? Ποια 40 χρόνια ρε πονηρέ τραγουδιστή ??? Έχει έλθει η ώρα σας και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι !!! Ηλθεν η ώρα Οικονομολόγος και να δω…προς τα πού θα εξαφανιστειτε για να αντισταθείτε παριστάνοντας πάλι τους αντιστασιακούς στη νέα Χούντα της Ελλάδος . Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ….πονηρέ τοιχοδιοκτη! Τη προηγούμενη κανένας δεν ήξερε ότι την επόμενη ο Τσαουσέσκου και η κυρά του θα έτρωγαν 100 σφαίρες!!! Συνεχίστε…. απροκάλυπτα και απρόσκοπτα τη λεηλασία και το δούλεμα του Ελληνικού λαού και θα δείτε..τη “συνέχεια”……..
    οσονουπο !!!

  9. Ο Γερμανοφασιστας τσολιάς τών ελληνικών τραπεζών, τών πληρώνουμε αυτό το πράμα εδώ καί εικοσαετία.

  10. Γνωριζει καποιος οτι το 1969 ειμασταν η 17 χωρα στη λιστα με τις οικονομικες δυναμεις ? Χωρις τον τουρισμο τοτε σαν εισοδημα εισαγωμενο.

  11. Τα λεει αυτα ο ηλιθιος για να κατεβω στο επιπεδο του γιατι τοτε δε θα ζει οποτε δε θα υπαρχει καποιος να του καταμαρτυρισει κατι. Και στο κατω κατω στο Ελλαδισταν βρισκεστε. Οτι δηλωσεις εισαι και οτι πεις ειναι νομος. Αυτο ειναι το Ελλαδισταν. Το κρατος του τιποτα που ολοι το πηραν πανω τους επειδη ανηκουν δηθεν στην Ευρωπη. Ενα χωριο 110 ετων με τα σημερινα συνορα που ιδρυθηκε με δανεια και το μισος των Εωρωπαικων δυναμεων στους Τουρκους. Θα τους χρωσταμε για παντα και θα υπακουμε σαν πιστα σκυλια στους δανειστες. Αυτο ειναι ολο. Αν υπηρχε ενας καποδιστριας η ενας φιλελληνας πολιτικος θα μπορουσαμε σε μερικα χρονια να βγαιναμε απο τη μπιχλα . Να γινομασταν κατι σαν Ισραηλ και ελβετια μαζι. Αλλα αυτο ειναι ενα ονειρο η ενα καλο σεναριο που θα πρεπει να απαλωτριωθουν πρωτα οι ανθελληνες και υστερα να καινοτομησει μια νεα χωρα απο το μηδεν μεσα η εξω απο την Ευρωπη χωρις να σκυβει στον καθε βαρβαρο που λεει τη μπουρδα του. Περασαν πολλοι ανθελληνες που υπεγραψαν διαφορα οπως ο Καραμανλης ο παλιος ο πεθαμενος πλεον αλλα σιγουρα τα συμβολαια και οι υπογραφες ειναι για να αθετουνται.Ας πουμε τα γερμανικα δις απο το πολεμο. Τι θα πει τα χαριζουμε ? Αυτοι μας χαρισαν κατι και δεν το ξερουμε ? Τα ελγινια μπορουν να μας τα νικιασουν πχ οπως και την αφροδιτη της Μηλου και οτι αλλο εχουν κλεψει οι δανειστες. Να δεις πως βγαινεις επιφανεια και προχωρας σαν χωρα.

  12. Αισιόδοξο σε βλέπω Στουρνάρα, ότι θα βγάλετε μέχρι το τέλος του Φθινοπώρου, ποσό σε άλλα 40 χρόνια.

  13. Σκουπ’ιδια, από σκουπίδια για σκουπίδια…..

  14. σε σαραντα χρονια απο τωρα δεν θα υπαρχει ουτε ελληνας θα τους εξοντωσουν οι ελληνοφωνοι προδοτες πωλιτικοι

  15. Άσε τίς θεωρίες κατάλληλες μόνον γιά τά Αμφιθέατρα . Είμαστε τελειωμένοι από τότε πού μάς έβαλε στήν Ευρωζώνη χωρίς τό δικό μας Νόμισμα ο Σημίτης μέ τήν έγκριση όλων τών Κομματων. Στις προηγούμενες 2 Νομισματικές Ενώσεις που μπήκαμε από τήν δεκαετία 70 κρατούσαμε τό Νόμισμα μας καί θά μπορούσαμε νά φύγουμε χωρίς πρόβλημα, όπως έκανε ή Αγγλια τό 1993 μετά τήν επίθεση τού Soros στήν Τράπεζα της Αγγλιας . Δέν τήν άφηναν νά τυπώσει λίρες γιά νά μήν χαλάσουν τίς ισοτιμιες καί τούς έφτυσε διαλύοντας τήν ΕΝΩΣΗ .

  16. Με απλά λόγια τί λέει: κάντε τό σκατό σας παξιμάδι για 40 χρόνια νά αποπληρώσουμε τό χρέος καί μετά θά υπάρχει μέλλον για τά παιδιά καί τά εγγόνια μας.
    Διαπιστώσεις:
    1. Τά παιδιά μας μετά από 40 χρόνια θά είναι μεσήλικες η θά μπαίνουν πολλοί στην τρίτη ηλικία.
    Άρα τό παραμύθι τού Στουρνάρα ισχύει μόνο για τά εγγόνια γιατί τά παιδιά μας θά ζήσουν μες την λιτότητα λόγου χρέους μέχρι τά γεράματα.
    2. Ομολογεί ότι επί “χούντας” ήταν η μοναδική φορά πού τό χρέος ήταν χαμηλό: “θά φθάσουμε τό δημόσιο χρέος 60% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή ήταν στις αρχές της Μεταπολίτευσης το 1974.” Μετά ανέλαβαν οι δημοκράτες πού χρέωσαν καί καταλήστεψαν τόν ελληνικό λαό για ίδιον όφελος, οι δημοκράτες αυτοί που έρχονται με περίσσιο θράσος νά μας σώσουν, οι ίδιοι πού μας κατάστρεψαν.
    3. Ποιός μας διασφαλίζει ότι τά λαμόγια πού τρώγανε τόν βίο τού λαού από την μεταπολίτευση καί μετά δεν θά τούς ανοίγει η όρεξη νά κάνουν πλιάτσικο κάθε λίγο καί λιγάκι, αφού τούς ίδιους βλέπουμε στα έδρανα της βουλής;

    1. Αυτοί συνεχώς χρεώνουν τη χώρα για να γεμίζουν τις τσέπες τους.

  17. Λαμογιο παντος καιρου αυτο τα λεει ολα για το ρολο που παιζει!

  18. Οχι ρε σιωνιστουπηρετη παντος καιρου! 140 θαλεγα και λιγα ειναι!

Comments are closed.